Με την Υφυπουργό Οικονομικών συναντήθηκαν στην Αθήνα μέλη του ΣΑΔΧ

22:46 29/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την καθιέρωση αφορολόγητου ορίου εισοδήματος ειδικά για τον κλάδο των ασφαλιστών εισφορών, διεύρυνση των κριτηρίων υπολογισμού επαγγελματικών εξόδων και δημιουργία επαγγελματικού ακατάσχετου λογαριασμού ζητά μεταξύ άλλων με υπόμνημα που κατέθεσε στην Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανατσιου, ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων.

Την ενέργεια αυτή του ΣΑΔΧ την οποία έχει υπό την αιγίδα του το Επιμελητήριο Χανίων συνυπογράφουν και οι συνδικαλιστικοί σύλλογοι από το Ρέθυμνο, τις Σέρρες,

την Καβάλα καθώς και η Ένωση Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Κεντρικής Ελλάδας.

Το Υπόμνημα παρέδωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Ιουνίου στην Υφυπουργό στην Αθήνα το μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΒΕΧ και Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων κ. Δημήτρης Μουντάκης, ο πρόεδρος του ΣΑΔΧ κ. Δημήτρης Σκιτζης και το επίσης μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου και Φοροτεχνικός κ. Έφη Σγουράκη.

Οι εκπρόσωποι του ΣΑΔΧ ανέλυσαν στην κ. Υπουργό το περιεχόμενο του Υπομνήματος επισημαίνοντας ότι ο κλάδος φορολογείται βάσει πραγματικών δεδομένων, ελάχιστα από τα έξοδα δικαιολογούνται ως δαπάνες, ενώ φορολογία και εισφορές αγγίζουν το 75% του καθαρού εισοδήματος οδηγώντας σε «αργό θάνατο» τον κλάδο.
Η κ. Παπανατσιου με την σειρά της υποσχέθηκε να εξετάσει άμεσα τα αιτήματα τους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα γίνουν σημαντικές αλλαγές.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα