Με τη συμμετοχή ενός γιατρού η απεργία της ΟΕΝΓΕ στο Νοσοκομείο Βόλου

15:05 24/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Μόνο ένας γιατρός συμμετείχε σήμερα στην 24ωρη απεργία στο Νοσοκομείο του Βόλου που είχε εξαγγείλει η ΟΕΝΓΕ για τα προβλήματα της δημόσιας Υγείας. Ευθύνες για την κατάσταση επέρριψε το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, Νίκος Χαυτούρας, στον πρόεδρο της ΕΙΝΚΥΜ Παύλο Μαλινδρέτο, τονίζοντας ότι αδιαφορεί αντί να καλέσει κι άλλους φορείς να στηρίξουν την απεργία.

Από

την πλευρά του ο κ. Μαλινδρέτος επισήμανε ότι οι γιατροί εδώ και χρόνια ζητούν να στελεχωθεί το Νοσοκομείο, γιατί υπάρχουν μεγάλα κενά, ίσως τα μεγαλύτερα στην αρμοδιότητα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και πρέπει να καλυφθούν , όσον αφορά στη στελέχωση από μόνιμο προσωπικό και δη από γιατρούς.

Αναφορικά με τις ανάγκες που υπάρχουν στην πανδημία, ο κ. Μαλινδρέτος ανέφερε ότι ελπίζει οι προσλήψεις αυτές να γίνουν γρήγορα, αλλά να γίνουν και επιπρόσθετες προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά που θα αφήσουν γιατροί που συνταξιοδοτούνται, μέχρι το 2023.

Σχετικά με την κινητοποίηση τόνισε ότι η συμμετοχή σε απεργίες είναι πάρα πολύ μικρή, γιατί και ένα ημερομίσθιο να χαθεί, είναι πολύ σημαντικό για τους εργαζόμενους.

Το μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΚΥΜ Νίκος Χαυτούρας, δήλωσε ότι είναι ο μοναδικός γιατρός που απεργεί και πρόσθεσε ότι η εικόνα συνεχίζει να είναι μαύρη, με την υγεία να είναι στην Εντατική και το σύστημα των εντατικών κλινικών να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στην πανδημία. Επίσης ανέφερε ότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης για την καθημερινή νοσηρότητα.

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα