Με τάμπλετ οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

08:28 14/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη ψηφιοποίηση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου προχώρησε ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων αλλά και εργασιακού χρόνου. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση ηλεκτρονικών τάμπλετ όπου θα υπάρχουν όλα τα θέματα της συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα οι 17 Δημοτικοί σύμβουλοι, ο Δήμαρχος, η γραμματέας και ο διαχειριστής, έχουν πλέον στη διάθεσή τους 20 σύγχρονα τάμπλετ 10 ιντσών ειδικά ρυθμισμένα και συγχρονισμένα με τον καινούριο κεντρικό σέρβερ του δήμου. Τα θέματα θα εμφανίζονται ταυτόχρονα στις οθόνες του κάθε τάμπλετ όπως οι εισηγήσεις καθώς

και οι παρεμβάσεις του Δημάρχου ή του προέδρου του Σώματος.
«Εξοικονομούμε χαρτί, αναλώσιμα, φθορές αλλά και ανθρωποώρες, ενώ σεβόμαστε ακόμα περισσότερο το περιβάλλον με την εξοικονόμηση μεγάλης ποσότητας χαρτιού. Παράλληλα οι σύμβουλοι θα διευκολύνονται ακόμα περισσότερο στο έργο τους καθώς δεν θα «βομβαρδίζονται» με φωτοτυπίες», ανέφερε ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης.
Επίσης η τεχνική υπηρεσία του Δήμου εκσυγχρονίστηκε πλήρως με την προμήθεια Plotter Scanner μεγάλου μεγέθους 36 ιντσών, προκειμένου η υπηρεσία να εκτυπώνει σε πολύ μεγάλη διάσταση σχέδια, καθώς και να τα αντιγράφει.
Στην προμήθεια του Δήμου περιλαμβάνονται ακόμα: ένα καινούργιο σύστημα NAS για τακτοποίηση και απόλυτη εφεδρεία και των ψηφιακών αρχείων του Δήμου, 9 ref. υπολογιστές i3-4GB Ram, 256 GB HDD Windows 10, ένα πολυμηχάνημα, 4 εκτυπωτές laser κ.α.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα