“Με συνεργάτη την επιστήμη” ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη Χίο (video)

15:08 12/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

«Με συνεργάτη την επιστήμη να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις πληγές που μαστίζουν όλο τον κόσμο και τον πλανήτη μας» σημείωσε η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Χίου Ελένη Κανταράκη που ήταν η πρώτη στη Χίο που έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.
Συνολικά στη Χίο έφθασαν 240 εμβόλια έτσι ώστε μέσα στο πρώτο 4ήμερο να πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό.
«Υπήρξε μια άψογη συνεργασία με ΔΥΠΕ και Υπουργείο και έχουμε καταφέρει να ξεκινήσουμε τον επιχειρησιακό σχεδιασμό»,

σημείωσε η κα Κανταράκη που δέχθηκε τα συγχαρητήρια από τους συναδέλφους της που περίμεναν στη σειρά για τον πρώτο εμβολιασμό!
Ελαφροχέρα η νοσηλεύτρια Νίκη Δοντά σημειώνει ότι μαζί με άλλες 4 νοσηλεύτριες εκπαιδεύτηκαν για αυτή την πρώτη μέρα. «Όλα πηγαίνουν πολύ καλά και έτσι να τελειώσουν. Να μην φοβούνται να κάνουν αυτό το εμβόλιο για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», ήταν το δικό της μήνυμα.
Την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή του προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Χίου εξέφρασε ο Γιώργος Αμέντας- επιμελητής Παθολογικής Κλινικής υπεύθυνος του 1ου Εμβολιαστικού Κέντρου στο Νοσοκομείο Χίου
«Όλα έχουν ξεκινήσει καλά. Η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη και αυτό είναι πολύ θετικό και δίνουμε έτσι ένα πολύ σωστό μήνυμα στην κοινωνία. Θα έχουμε ολοκληρώσει ε 4 μέρες τον εμβολιασμό του υγειονομικού πληθυσμού και θα ξεκινήσουμε άμεσα τον εμβολιασμό του υπόλοιπου πληθυσμού», σημείωσε ο κ. Αμέντας.

Τα εμβόλια που για διάστημα μέχρι 5 ημερών μπορούν να διατηρηθούν από -8 έως -2 βαθμούς Κελσίου, παραμένουν σε θερμοκρασία δωματίου περίπου μισή ώρα έτσι ώστε να γίνουν οι εμβολιασμοί (5 ανά φιαλίδιο). Με το προσωπικό καλά εκπαιδευμένο ο στόχος είναι να εμβολιάζονται άνω των 50 ατόμων καθημερινά.
Ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να λειτουργήσουν και τα 4 εμβολιαστικά κέντρα στο νησί (Κέντρο Υγείας Χίου, Πυργίου και Πολυδύναμο Ιατρείο Καρδαμύλων).
«Είμαι ο πρώτος και είμαι ευτυχής. Γιατί πιστεύω πως με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτή την πανδημία», σημείωσε ο πρώτος που έκανε το εμβόλιο από το ιατρικό προσωπικό Γιάννης Μαλακός, διευθυντής Παθολογικής
«Ο κόσμος περιμένει με μεγάλη αγωνία και υπομονή για να κάνει και τις δύο δόσεις με ασφάλεια για να μπορέσουμε να ζήσουμε το καλοκαίρι καλύτερα», μας είπε, επιστρέφοντας στη δουλειά του.
«Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία και να ακολουθήσει το μήνυμα του εμβολιασμού», μας είπε εξάλλου η νοσηλεύτρια Αγγελική Παπουτσάνη, υποδεχόμενοι την νέα πεντάδα συναδέλφων της που θα έκαναν το εμβόλιο, και ενώ οι πρώτοι δέχονταν άμεσα μήνυμα στο κινητό τους πως η επόμενη δόση είναι για τις 2 Φεβρουαρίου 2021.

The post “Με συνεργάτη την επιστήμη” ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη Χίο (video) appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα