Με συμμετοχή του δήμου Ικαρίας και Ικαριώτικων φορέων η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών

03:07 14/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Έγινε την Δευτέρα 13/5 η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) με την συμμετοχή του βουλευτή του νομού Σάμου κ. Δ. Σεβαστάκη, της Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Χρ. Καλογήρου (ως τακτικό μέλος, εκπροσωπώντας την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας), εκπροσώπων του Δήμου Ικαρίας(κ. Μάζαρης), του Εμπορικού Συλλόγου Αγίου Κηρύκου (κ. Μ. Κρητικός) και του Τουριστικού Συλλόγου Λουτρόπολης Θέρμων (κ. Μ.Μουλα).
Στην συζήτηση τοποθετήθηκαν όλοι οι εκπρόσωποι και δόθηκε βαρύτητα στην ελλειπή

ακτοπλοϊκή κάλυψη του λιμανιού στον Άγιο Κήρυκο κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει τουλάχιστον για φέτος, αφού ο εκπρόσωπος της Attika δήλωσε ότι τα δρομολόγια έχουν ήδη ανακοινωθεί, όμως στα μέσα του Ιούνη θα υπάρξει μια συνάντηση των φορέων του νησιού και της ακτοπλοϊκής εταιρείας για τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς. Επαφές υπάρχουν και με την εταιρία SEA JETS που ενδιαφέρεται για τον νομό Σάμου. «Θετικό είναι ότι στο ΣΑΣ συμμετείχαν οι φορείς της Ικαρίας και θα πρέπει αυτό να γίνεται πιο συχνά για την αμεσότερη τουλάχιστον επαφή και άσκησης πίεσης για τις διεκδικήσεις των κατοίκων το νησιού» όπως τόνισε η κ. Μ. Μουλά.
Η Περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τόνισε για άλλη μια φορά την ανάγκη έγκαιρης ανακοίνωσης των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν τον προγραμματισμό της μεταφοράς εμπορευμάτων και επιβατών. Επίσης έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, κατέθεσε στα πρακτικά σχετικό αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Αγίου Κηρύκου Ικαρίας και ζήτησε από το αρμόδιο υπουργείο να λάβει ειδική μέριμνα γι’ αυτό.

The post Με συμμετοχή του δήμου Ικαρίας και Ικαριώτικων φορέων η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα