Με συμμετοχή κάτω του 50% και επεισόδια οι φοιτητικές εκλογές -Τα αποτελέσματα

09:22 25/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εν μέσω επεισοδίων διεξήχθησαν, οι φοιτητικές εκλογές.
Σύμφωνα με αποτελέσματα που εξέδωσαν χωριστά οι παρατάξεις, πρώτη δύναμη πανελλαδικά, αναδεικνύεται η Δημοκρατική Ανανεωτική Πρωτοπορία – Νέα Δημοκρατική Φοιτητική Κίνηση, δεύτερη η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας και η τρίτη
η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση. Οι φοιτητικές εκλογές διεξήχθησαν σε όλα τα ΑΕΙ

και ΤΕΙ της Ελλάδας, ωστόσο η συμμετοχή φαίνεται, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, να είναι κάτω από 50%.
Μικροεπεισόδια και ένταση επικράτησαν έξω από το κτίριο του παιδαγωγικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διεξάγονταν οι φοιτητικές εκλογές, όταν άγνωστοι συνεπλάκησαν με ομάδα φοιτητών που περιφρουρούσαν την εκλογική διαδικασία.

Οι άγνωστοι έριξαν πέτρες και φωτοβολίδες ενώ μετά από λίγη ώρα απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες έκαναν χρήση χημικών, τόσο στην οδό Ναυαρίνου όσο και στους γύρω δρόμους των Εξαρχείων.

Λίγο αργότερα η ένταση μεταφέρθηκε και στο κτίριο του Πολυτεχνείου καθώς άγνωστοι εισέβαλαν στο χώρο κρατώντας τσεκούρια, προσπαθώντας να διακόψουν τις διαδικασίες και καταφέρνοντας τελικά να κάψουν δύο κάλπες στην αίθουσα που πραγματοποιούνταν οι εκλογές για το τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών.

Στόχος ομάδας νεαρών με καλυμμένα πρόσωπα έγιναν και φοιτητές- μέλη της παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΠ, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Κατά την επίθεση της ομάδας στη Θεολογική Σχολή τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι ένας φοιτητής του τμήματος Θεολογίας.

«Oι δημοκρατικές διαδικασίες πρέπει να προστατευθούν», δήλωσε, με αφορμή τα επεισόδια ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

«Αυτές οι συμπεριφορές είναι απολύτως καταδικαστέες», κατέληξε ο υπουργός.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Σχετική είδηση:Φοιτητικές εκλογές: Επεισόδια σε Παιδαγωγικό – ΑΠΘ (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα