Με λίκνισμα σε ρυθμούς Μπρέγκοβιτς η έναρξη για το Παζάρι Λάρισας

13:21 24/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στους ξεσηκωτικούς και ιδιαίτερα αγαπητούς ρυθμούς του Γκόραν Μπρέγκοβιτς λικνίστηκε χθες η Λάρισα.
Ο φημισμένος Σέρβος συνθέτης ταξίδεψε με την ορχήστρα των χάλκινων, τη χορωδία και τα τραγούδια του το πολυπληθές κοινό, σηματοδοτώντας με τον καλύτερο τρόπο την έναρξη του φετινού παζαριού στη Λάρισα.

Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή δήλωσε στην ΕΡΤ ότι αγαπάει πολύ την

Ελλάδα, του αρέσει πολύ να δίνει παραστάσεις στη χώρα μας και ότι όλοι αγαπούν την Ελλάδα, » θα ήταν κανείς τρελός για να μην το κάνει» είπε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε τους Λαρισαίους τυχερούς που έχουν στην πόλη τους ένα τόσο αξιοθαύμαστο αρχαίο θέατρο (ξεναγήθηκε σύντομα από την κα Σδρόλια) και μίλησε για τη νέα δισκογραφική του δουλειά Three Letters from Sarajevo.

O Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης έστειλε το μήνυμα της αγάπης και της ειρινικής συνύπαρξης των λαών στα Βαλκάνια σε μια περίοδο αναταραχής στην περιοχή όπως είπε.

Το παζάρι της Λάρισας είναι το πρώτο σε επισκεψιμότητα πανελλαδικά, αναβαθμισμένο φέτος, συμμετέχουν δε 800 έμποροι από τη Θεσσαλία, όλη την Ελλάδα αλλά και από τη Λάρισα. Δεν πρόκειται, φυσικά, απλά για μια εμποροπανήγυρη, αλλά για έναν θεσμό που συνεχίζεται αδιάλειπτα από το 1888 και έχει συνδεθεί βαθιά με την τοπική κοινωνία.

Για μια εβδομάδα, λοιπόν, οι μεγάλοι θα παζαρεύουν, οι μικροί θα ψυχαγωγούνται στο Λούνα Παρκ και όλοι θα κάνουν μια στάση για ξεκούραση, χαλβά Φαρσάλων, κεμπάπ, σουβλάκια και λουκάνικα!

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπρέγκοβιτς, Παζάρι Λάρισας,bregkovits, pazari larisas