Με λαμπρότητα γιόρτασαν τα Θεοφάνεια

15:33 6/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα γιόρτασε η Λάρισα τα Θεοφάνεια. Μετά την πανηγυρική θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των υδάτων στον Πηνειό ποταμό, χωροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου, των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου και πλήθος κόσμου που κατέκλυσε την κοίτη του ποταμού για να παρακολουθήσει την τελετή.

Στα παγωμένα νερά του Πηνειού βούτηξαν τέσσερις τολμηροί και τον σταυρό έπιασε ο βιβλιοπώλης Δημήτρης Κούκος, οποίος

τόνισε ότι «ήρθε για το πλήρωμα του χρόνου για μια σκέψη που ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια. Το σταυρό παρέδωσε στον Μητροπολίτη και δέχθηκε στη συνέχεια την ευλογία του.

Από την πλευρά του ο κ. Ιγνάτιος αφού του ευχήθηκε τα καλύτερα, τον ρώτησε από ποιά περιοχή είναι, για να λάβει την απάντηση από τον κ. Κούκο, «είμαι από την περιοχή του Αγίου Αθανασίου».

Στην σημασία της σημερινής γιορτής αναφέρθηκαν στη συνέχεια με δηλώσεις τους, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης, οι βουλευτές Λάρισας Νίκος Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), Χρήστος Κέλλας (ΝΔ) καθώς και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Βασίλης Κόκκαλης (υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης -Τροφίμων): «Σήμερα είναι μία μεγάλη ημέρα για την χριστιανοσύνη και την πατρίδα μας. Είναι η ημέρα που τα Θεοφάνεια, το χριστιανικό βάπτισμα και ο αγιασμός του κόσμου, σηματοδοτούν τη νίκη του φωτός απέναντι στο σκοτάδι και ένα νέο ξεκίνημα για την ανθρωπότητα.

Με τη Θεία φώτιση και τις διαρκείς προσπάθειες όλων των Ελλήνων, είμαι πεπεισμένος πως η χώρα μέσα σ’ αυτό το χρόνο που μόλις ξεκίνησε, θα νικήσει το σκοτάδι της εσωστρέφειας και της ύφεσης και θα χαράξει το πολυπόθητο ξεκίνημα μίας νέας εποχής.

Χρόνια πολλά!»

Keywords
Τυχαία Θέματα