Με… καθυστέρηση πήραν την ίδια απόφαση για τα σχολεία

15:06 16/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Ομόφωνα υπερψήφισε για άλλη μια φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου την ίδια εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με αυτή της 3ης Δεκεμβρίου.

Από την συνεδρίαση απείχαν οι συνδυασμοί «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΜΟ» και «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» οι οποίοι εξήγησαν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή την απόφαση εστιάζοντας κυρίως στην πρώτη απόφαση που ήδη είχε ληφθεί αλλά και στην ευθύνη που αναλογεί στη δημοτική αρχή για μια τέτοια απόφαση που αφορά στην μεταφορά μαθητών σε άλλες σχολικές μονάδες.

Να σημειώσουμε ότι η συνεδρίαση

ήταν έκτακτη και συμμετείχε ο Βασίλης  Μπαρδάκης, ως ανάδοχος μελετητής των στατικών ελέγχων που διενεργούνται στις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Ανατολικής Σάμου, ο οποίος ενημέρωσε για τα θέματα στατικότητας όλων των σχολικών μονάδων αναφερόμενος ιδιαιτέρως στα προβλήματα που υπάρχουν στο Δημοτικό Σχολείο των Μυτιληνιών λέγοντας ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ξεκινήσουν τα μαθήματα με ασφάλεια για τους μαθητές.

Η εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής ανέφερε:

“–Μεταφορά των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος στο 2ο Δημοτικό (σε περίπτωση που δεν χωρούν σε κοντέινερ η στην πινακοθήκη)κάτι που θα το αποφασίσει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκαπίδευσης,

—Μεταφορά των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Χώρας στους Μυτιληνιούς , τοποθέτηση 2 κοντέινερ στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Χώρας για την στέγαση του Νηπιαγωγείου .

Οι μεταφορές των μαθητών σύμφωνα με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη θα γίνουν με ίδια μέσα ενώ οι γονείς θα λαμβάνουν το νομοθετημένο επίδομα. Ο κ. Πανουράκης επέρριψε ευθύνες στις Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που δεν έστειλαν εγκαίρως τις καταστάσεις με τους μαθητές που πρέπει να μεταφερθούν.

Ουσιαστικά φτάσαμε 45 μέρες μετά την πρώτη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,σχολίαζαν οι γονείς, να βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο. Όσο για τους μαθητές, παρά την επιθυμία που εκφράστηκε από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων, να επιστρέψουν στα θρανία φαίνεται να μην είναι και πάλι εφικτό για όλους αφού δεν εξασφαλίζεται η μεταφορά τους. Τέλος ανακοινώθηκε ότι τα Δημοτικά σχολεία Παγώνδα και Κοκκαρίου θα λειτουργήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα και Τετάρτη αντίστοιχα”.

 

 

The post Με… καθυστέρηση πήραν την ίδια απόφαση για τα σχολεία appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα