Με κακοκαιρία επιστρέφουν οι εκδρομείς-Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ-Χαλάζι στα Γιάννενα

16:35 17/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η επιδείνωση του καιρού έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Έντονη χαλαζόπτωση στο ανατολικό Ζαγόρι και τα χωριά του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων. Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική. Ουρά έξι χιλιομέτρων στην «Ιονία Οδό». Κυκλοφοριακά προβλήματα στην Ελευσίνα και στα διόδια Καλαμακίου.

Έντονη χαλαζόπτωση έπληξε το μεσημέρι το ανατολικό Ζαγόρι και τα χωριά του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων. Η μεταβολή του καιρού

ξεκίνησε από τη νύχτα της Κυριακής της Ανάστασης προς Δευτέρα, και από το πρωί το σκηνικό είναι χειμωνιάτικο.

Photo: epirusgate.blogspot.gr

Σε πολλά χωριά του ανατολικού Ζαγορίου, το Πέραμα και την Ελεούσα, το χαλάζι «το έστρωσε» ενώ σε ετοιμότητα είναι η Πολιτική Προστασία Ηπείρου για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Οι θερμοκρασίες για την εποχή είναι ιδιαίτερα χαμηλές ενώ από την Τροχαία Ιωαννίνων συνιστάται στους οδηγούς και τους εκδρομείς που επέλεξαν για τις μέρες του Πάσχα την Ήπειρο, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την επιστροφή τους.

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε και την Αττική.

Επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα

Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων από την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου, με αποτέλεσμα να καταγράφεται αυξημένη κίνηση αυτοκινήτων στις εθνικές οδούς Αντιρρίου – Ιωαννίνων, Πατρών – Κορίνθου και Πατρών – Πύργου.

Ανάσχεση στην κυκλοφορία των οχημάτων, για περίπου έξι χιλιόμετρα, καταγράφεται στην «Ιονία Οδό».

Ειδικότερα, η ανάσχεση στην κυκλοφορία αφορά στο ρεύμα από Ιωάννινα προς Αντίρριο και συγκεκριμένα από το 10ο χιλιόμετρο, στο ύψος της Γαβρολίμνης, έως το τέταρτο χιλιόμετρο στο τούνελ της Κλόκοβας.

Στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, καταγράφεται αυξημένη κίνηση στο ρεύμα προς Αθήνα, χωρίς όμως να δημιουργούνται προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μία μικρή ανάσχεση της κυκλοφορίας κοντά στην διασταύρωση με την εθνική οδό Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας.

Επίσης, αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου στο ρεύμα προς Πάτρα, αλλά η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται ομαλά.

Στο ύψος της Ελευσίνας και στα διόδια Καλαμακίου παρατηρούνται έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα, αυτήν την ώρα, σύμφωνα με όσα τόνισε στο ΑΠΕΜΠΕ, πριν από λίγο, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής. Ειδικότερα, στην Ελευσίνα έχει σχηματιστεί ουρά, περίπου, δύο χιλιομέτρων, ενώ στα διόδια Καλαμακίου 300 μέτρων. Δεν παρατηρείται πρόβλημα στα διόδια Αφιδνών.

Μέτρα της Τροχαίας και στις τρεις εθνικές οδούς, ώστε να διευκολυνθεί η επιστροφή των εκδρομέων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα