Με επιτυχία η εκτόξευση του HELLAS SAT 3 (video)

00:38 29/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η εκτόξευση του τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου HELLAS SAT 3, με τις σημαίες της Ελλάδος και της Κύπρου, είναι πλέον γεγονός. Μεταδόθηκε απευθείας από την έκτακτη ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1 καθώς και από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ, ert.gr.


Η εκτόξευση του HELLAS

SAT 3 στην ΕΡΤ1

Στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή με την Αντριάνα Παρασκευοπούλου, η Λουκία Βαφειάδου, νομική σύμβουλος του HELLAS SAT 3, ανέλυσε τις δυνατότητες που δίνονται, ενώ ο Βασίλης Καπινάς, Μηχανικός Δυναμικής Πτήσης, εξήγησε τη διαδικασία της εκτόξευσης.

Από την πλευρά του, ο Αθανάσιος Πότσης, Πρόεδρος Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας, περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στην καθημερινότητα των πολιτών αυτό το εγχείρημα.

Ο Διονύσης Σιμόπουλος, αστροφυσικός-επίτιμος διευθυντής Ευγενίδειου, υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή και ωφέλεια από τότε που έχει ξεκινήσει η διαστημική εποχή.

Ο Βασίλης Κωστόπουλος, ερευνητής στη Μονάδα Διαστημικών Προγραμμάτων στο ερευνητικό κέντρο «Αθηνά», μίλησε για την επόμενη μέρα για τον HELLAS SAT 3.

Αν όλα πάνε καλά, μετά τους κατάλληλους ελιγμούς, ο δορυφόρος αναμένεται να τεθεί στην τελική γεωστατική τροχιά του περίπου πέντε μέρες μετά την εκτόξευσή του, οπότε πλέον θα έχουν αναπτυχθεί οι τέσσερις κεραίες του (μία για τον Hellas-Sat 3 και τρεις για τον Inmarsat).

Η εκτόξευση του HELLAS SAT 3 μεταδόθηκε ζωντανά και από την ιστοσελίδα του launch.hellas-sat.net/.

Σχετική είδηση

Τα μεσάνυχτα η εκτόξευση του HELLAS SAT 3-Απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1

Keywords
Τυχαία Θέματα