Με δύο… μπαλωθιές από τα Χανιά

20:05 27/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα γνώρισε ο Πανσερραϊκός που έχασε με σκορ 2-1 στις Σέρρες από τα Χανιά.

Μια ήττα που… πόνεσε πολύ τους Σερραίους και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «πισωγύρισμα» μετά το καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα πριν τη διακοπή.

Ο απόλυτος αιφνιδιασμός

Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν στις Σέρρες τον απόλυτο αιφνιδιασμό αφού κατάφεραν να προηγηθούν

μόλις στο 10ο με 0-2!!! Ο Πανσερραϊκός επηρεασμένος από τα γρήγορα γκολ των Κρητικών έχασε τον αγωνιστικό του προσανατολισμό και τα… σύννεφα έγιναν πιο έντονα πάνω από το Σερραϊκό ουρανό όταν στο 21ο ο Γιώργος Ιωαννίδης έχασε πέναλτι. Οι παίκτες των Χανιών θα μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο γκολ με τον Γκεμίση ενώ ο Τσούτσης έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με δική του ευκαιρία. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανσερραϊκός ρίσκαρε, με την είσοδο του Σάκη Κανούλα το σχήμα έγινε 4-4-2 αλλά ο σημερινός Πανσερραϊκός έδειχνε ότι δεν είναι ικανός να κερδίσει ακόμα κι όταν ο Μαφουτά ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι και μείωσε σε 1-2. Το ρίσκο της χρησιμοποίησης του αμυντικού Αλέξανδρου Παπατζίκου στην επίθεση δεν βγήκε και μοιραία ήρθε η πρώτη ήττα από μια ομάδα που είχε υπηρεσιακό προπονητή τον γυμναστή της και πολλοί πιστεύουν ότι δεν θα βγάλει μέχρι τέλους τον μαραθώνιο του πρωταθλήματος(όπως ίσως κι άλλες ομάδες).

Το φιλμ του αγώνα

3ο Μετά από προσπάθεια του Λύρα, και λάθος του Σιάκκα ο Ισπανός Αλεχάνδρο Μάνιας άνοιξε το σκορ (0-1).

10ο Ο Στέλιος Τσουκάνης έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε, ξεγέλασε τον Μέλκα και οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 0-2.

21ο Χέρι του Τσουκάνη μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι, ο Γιώργος Ιωανννίδης το εκτέλεσε αλλά ο Γρηγόρης Αθανασίου έπεσε στην αριστερή του γωνία και το απέκρουσε.

23ο Ευκαιρία για τα Χανιά, με τον Λύρα να πασάρει στον Γκεμίση, σουτ του τελευταίου η μπάλα πέρασε άουτ.

45ο Ο Τσούτσης έκανε το σουτ αλλά ο Αθανασίου έδιωξε τη μπάλα.

48ο Σουτ του Χατζηδημητρίου, η μπάλα άουτ.

51ο Σουτ του Μαφουτά , η μπάλα άουτ.

60ο Ο Πανσερραϊκός κέρδισε πέναλτι με τον Δαμιανάκη να ανατρέπει τον Κανούλα, ο Λουίς Μαφουτά έκανε το 1-2.

78ο Σουτ του Τσουβαλτσίδη άουτ.

88ο Ο Σταματής βγήκε μόνος με τον Μέλκα, πέρασε τον τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού αλλά αυτός με τα πόδια απομάκρυνε σε κόρνερ.

Πανσερραϊκός (Π.Διλμπέρης): Μέλκας, Ιωαννίδης, Στέβιτς(74ο Τσουβαλτσίδης), Καψάλης, Βοσκόπουλος, Σιάκκας(46ο Κανούλας), Ρούτσης, Κάκκο(85ο Παπατζίκος), Χατζηδημητρίου, Τσούτσης, Μαφουτά

Χανιά (Γκάτζιος) : Αθανασίου, Ζέρης, Νικολόπουλος, Θεολόγου, Δαμιανάκης, Φουρλάνος, Τσουκάνης, Ντούμος(55ο Σταματής), Μάνιας (88ο Αποστολόπουλος), Γκεμίσης, Λύρας(68ο Σιάννης)

Παναγιώτης Διλμπέρης: «Συγγνώμη από τον κόσμο, αναλαμβάνω την ευθύνη»

Την ευθύνη της ήττας από τα Χανιά ανέλαβε ο Παναγιώτης Διλμπέρης μετά το τέλος του αγώνα ζητώντας συγγνώμη από τους Σερραίους φιλάθλους. Ο προπονητής του Πανσερραϊκού είπε: «Υπάρχουν πολλές ήττες και νίκες στο ποδόσφαιρο. Αυτή όμως η ήττα ήταν πολύ κακή, σε λάθος timing και σε λάθος στιγμή. Μία στιγμή που εμείς σαν ομάδα αρχίζαμε να χτίζουμε κάποια πράγματα. Έχω υποχρέωση σαν προπονητής του Πανσερραϊκού να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο διότι αισθάνομαι ότι έφυγε πληγωμένος από το γήπεδο και βέβαια αναλαμβάνω την ευθύνη αυτής της ήττας για λόγους που είτε έτσι, είτε αλλιώς αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να αναλύσουμε. Θεωρώ ότι οι παίκτες από το πρώτο λεπτό θα έπρεπε να ήταν πολύ συγκεντρωμένοι, διότι το κλειδί του αγώνα ήταν τα πρώτα λεπτά. Εκεί όπου μας λείπει η συγκέντρωση στο πρώτο γκολ και η τύχη στο δεύτερο. Θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά πράγματα εάν δεν χάναμε το πέναλτι, καθώς δημιουργήσαμε προϋποθέσεις, πολλές ευκαιρίες, κάποιες ήρθαν μέσα από οργανωμένη προσπάθεια και κάποιες από ατομικές ενέργειες. Όμως η αλήθεια είναι ότι λειτουργήσαμε από νωρίς υπό πίεση και σε πολλά σημεία του ματς είχαμε αταξία. Στο β’ μέρος ο αντίπαλος έσπασε τον ρυθμό. Εμείς καταφέραμε να μειώσουμε το ματς και από εκεί και πέρα είχαμε πάρα πολύ χρόνο αλλά δημιουργήσαμε λιγότερες ευκαιρίες σε σχέση με τον πρώτο μέρος και έτσι δεν ήμασταν έτοιμοι να ισοφαρίσουμε το ματς. Ρισκάραμε πολύ και θα μπορούσε εύκολα ο αντίπαλος να βγαίνει στην αντεπίθεση γι’ αυτό και στα τελευταία πέντε λεπτά παίξαμε με μεγάλες μεταβιβάσεις. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Θέλει διαχείριση η ήττα και νομίζω ότι και αυτή η ήττα θα δώσει ένα μάθημα για τη συνέχεια στα δύο κουσούρια που έχουμε, το πρώτο είναι το ότι δεν μπαίνουμε δυνατά στα παιχνίδια και το δεύτερο ότι δημιουργούμε ευκαιρίες και δεν τις αξιοποιούμε, έτσι ώστε να γίνουμε καλύτεροι».

Θοδωρής Γκάτζιος: «Μας βγήκε το παιχνίδι»

Ο υπηρεσιακός προπονητής των Χανιών Θοδωρής Γκάτζιος είπε: «Ευτυχίσαμε να πετύχουμε δύο γρήγορα γκολ και στη συνέχεια δεχθήκαμε αρκετή πίεση από την καλή ομάδα του Πανσερραϊκού. Αντέξαμε και πήραμε μια σπουδαία νίκη που μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια. Ξεκινήσαμε το ματς με στόχο να περιμένουμε τον Πανσερραϊκό και με σκοπό να παίξουμε γρήγορα την αντεπίθεση. Αυτό πιστεύω ότι ήταν το μυστικό της επιτυχίας μας καθώς το παιχνίδι μας βγήκε».

Γιώργος Σιάκκας: «Συγγνώμη για το λάθος μου»

Ο Γιώργος Σιάκκας πήγε με δική του πρωτοβουλία στη συνέντευξη τύπου. Ο αρχηγός του Πανσερραϊκού είπε: «Εγώ ο ίδιος ζήτησα να έρθω στη συνέντευξη τύπου για να ζητήσω συγγνώμη και από τον προπονητή μου και από τους συμπαίκτες μου και από τον κόσμο του Πανσερραϊκού γιατί όταν είσαι αρχηγός σε αυτήν την ομάδα και ειδικά πολλά χρόνια οφείλεις όταν κάνεις λάθος δημόσια να βγαίνεις και να ζητάς συγγνώμη. Έκανα ένα λάθος στο πρώτο γκολ, μετά τα παιδιά λειτουργούσανε με πίεση όπως κι εγώ, ήταν δύσκολο όλο αυτό να το διαχειριστούμε, ήρθε ένα γκολ από τύχη, από κόντρα, έγιναν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα, παρόλα αυτά οι συμπαίκτες μου προσπαθήσανε στο δεύτερο ημίχρονο να βγάλουν ένα άλλο πρόσωπο στο παιχνίδι, καταφέραμε να μειώσουμε αλλά μέχρι εκεί. Δεν θέλαμε μια τέτοια ήττα ειδικά τώρα που προσπαθούμε να «χτίσουμε» κάποια πράγματα, να φέρουμε κόσμο στο γήπεδο και να είμαστε ψηλά στη βαθμολογία. Ελπίζω αυτό να μην μας κρατήσει πίσω, έχουμε ένα παιχνίδι για το κύπελλο με τον Λεβαδειακό που θα πάμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση και να ξαναγυρίσουμε στο πρωτάθλημα που ελπίζω να μην έχει άλλη διακοπή για να υπάρχει ένας καλός ρυθμός».

Με τους πρόσφυγες στο γήπεδο

Τους πρόσφυγες πού διαμένουν αυτήν την περίοδο στις Σέρρες φιλοξένησε στη θύρα 1 του γηπέδου η ΠΑΕ Πανσερραϊκός. Οι πρόσφυγες που είναι από το βόρειο Ιράκ και την ανατολική Συρία ήρθαν στο γήπεδο με τις οικογένειες τους, έδειχναν ενθουσιασμένοι από την ατμόσφαιρα, έμαθαν τα συνθήματα από τους οργανωμένους του Πανσερραϊκού, έβγαλα φωτογραφίες και βίντεο με τα κινητά τους αλλά… τύχη δεν έφεραν στην ομάδα.

Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες τον Χρήστο Πλακιά (Ανεξάρτητος)

Όλα τα αποτελέσματα της 3η αγωνιστικής στη Football league

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου

Απόλλων Σμύρνης – Παναιγιάλειος 2-0 (20′, 26′ Διαμαντόπουλος)ΟΦΗ – Πανελευσινιακός 2-0 (10′ πεν. Χαντί, 41′ Μίκιτς)

Σάββατο 26 Νοεμβρίου

Αναγέννηση Καρδίτσας – Σπάρτη 0-2 (11′ Ηλιόπουλος, 77′ Αναστασόπουλος)Αγροτικός Αστέρας – Καλλιθέα 5-3 (20′, 59′, 82′ Δεινόπαπας, 56′ Φελίπε, 84′ Ταϊανάν – 16′ Πάτας, 79′ Μουκτάρης, 93′ Γουόρντεν)Αιγινιακός – Πανθρακικός 2-1 (36′ Ζγκούρι, 47′ Γιαζιτζόγλου – 67′ Χαλκιαδάκης)Αχαρναϊκός – ΑΟ Τρίκαλα 0-1 (53′ Μπαϊκαρά)Καλλονή – Λαμία 0-2 (12′ Μπλάζιτς, 17′ Βασιλόγιαννης)Κισσαμικός – Άρης 0-1 (51′ Καπνίδης)

Κυριακή 27 Νοεμβρίου

Πανσερραϊκός – ΑΟ Χανιά 1-2 (60′ Μαφουτά – 3′ Μάνιας, 10′ Τσουκάνης)

Η βαθμολογία (3 αγώνες)

Αγροτικός Αστέρας 9Απόλλων Σμύρνης 9Λαμία 7Σπάρτη 6ΟΦΗ 5

. Αιγινιακός 5

. Άρης 5

Τρίκαλα 4

. ΑΟ Χανιά 4

. Πανσερραϊκός 4

Αχαρναϊκός 4Καλλιθέα 3Αναγέννηση Καρδίτσας 2

. Παναιγιάλειος 1

. Πανθρακικός 1

. Καλλονή 1

. Κισσαμικός 1

. Πανελευσινιακός 0

Επόμενη αγωνιστική:

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου

Αν. Καρδίτσας – Απόλλων (15:00, Δημ. Στάδιο Καρδίτσας)Παναιγιάλειος – Αγροτικός Αστέρας (15:00, Δημ. Στάδιο Αιγίου)Σπάρτη – Αιγινιακός (15:00, Δημ. Στάδιο Σπάρτης)Πανθρακικός – Κισσαμικός (15:00, ΔΑΚ Κομοτηνής)ΑΟ Χανιά – Αχαρναϊκός (15:00)Λαμία – Πανελευσινιακός (15:00, ΔΑΚ Λαμίας)

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου

Καλλιθέα – Πανσερραϊκός (15:00, Δημ. Στάδιο «Γρ. Λαμπράκης»)Άρης – Καλλονή (15:00, «Κλεάνθης Βικελίδης»)ΑΟ ΤρίκαλαΟΦΗ (15:00, Δημ. Στάδιο Τρικάλων)

Keywords
Τυχαία Θέματα