Με χρέη από τέλη παρεπιδημούντων απειλούνται οι επαγγλματίες στη Δ.Ε Θιναλίων

13:39 29/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με χρέη από τέλη παρεπιδημούντων πολλών ετών απειλούνται οι επιχειρηματίες ορισμένων περιοχών όπως η Δ. Ε. Θιναλίων τα οποία πιθανόν μερικοί να μην γνώριζαν ότι χρωστάνε.

Πριν από λίγες μέρες η οικονομική υπηρεσία του Δήμου ενεργοποίησε παλιά απόφαση του πρώην Δήμου Θιναλίων με την οποία είχε επιβληθεί η υποχρέωση πληρωμής τελών παρεπιδημούντων – πλην των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος – και σε άλλες τουριστικές επιχειρήσεις όπως καταστήματα με είδη δώρων, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία κλπ. Το θέμα ανέδειξε με ερώτηση του στο Δημοτικό συμβούλιο

ο Νίκος Χειρδάρης από την παράταξη της Μ. Υδραίου, ο οποίος εξήγησε ότι αυτό ισχύει σε μερικές δημοτικές ενότητες και όχι σε ολόκληρο το νησί της Κέρκυρας. Είναι λοιπόν πιθανόν ένας επιχειρηματίας που έχει μαγαζί με τουριστικά στην Αχαράβη να υποχρεούται στην καταβολή τελών παρεπιδημούντων και στο άλλο του μαγαζί στην πόλη να μην έχει την ίδια υποχρέωση. Αυτή η ρύθμιση ποτέ δεν εξομαλύνθηκε από τον ενιαίο Δήμο Κέρκυρας.
Στην απάντηση του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γ. Παντελιός είπε ότι είναι πιθανόν αυτό το θέμα να λυθεί με το ν/σ για την τοπική αυτοδιοίκηση το οποίο όμως καθυστερεί ή με κανονιστική απόφαση του ενιαίου Δήμου την οποία θα εξετάσει η υπηρεσία. Τα ποσά πάντως δεν έχουν ακόμη βεβαιωθεί, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν περιθώρια εκλογίκευσης των χρεών. Οι επαγγελματίες θεωρούν ότι αυτό είναι άδικο και σκοπεύουν να καταφύγουν στα δικαστήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα