Με ασφάλεια και νέες δράσεις άνοιξε η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

11:07 18/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Χθες, μετά από σχεδόν 3 μήνες, ξεκλείδωσε η είσοδος της Δημοτικής Πινακοθήκης-Μουσείου Κατσίγρα Λάρισας. Όχι ότι είχε σταματήσει καθόλου την δράση του.

Με ταχύτατα αντανακλαστικά το προσωπικό του Μουσείου φρόντισε από τις πρώτες κιόλας μέρες της καραντίνας να περάσει στην ψηφιακή του λειτουργία. Διοργανώθηκαν διαγωνισμοί για μικρούς και μεγάλους πάνω στα έργα της Μόνιμης Συλλογής αλλά και της Γκουέρνικα 1, έγιναν ψηφιακές ξεναγήσεις και περιηγήσεις στους χώρους του Μουσείου, ψηφιοποιήθηκαν μερικά από τα πιο εμβληματικά

έργα με όλες τις πληροφορίες. Και όλα αυτά μέσα από την ιστοσελίδα του Μουσείου, η οποία ενημερωνόταν διαρκώς, τη χρήση του youtube και του facebook!

H Iωάννα Δεληγιάννη, που προϊσταται των υπηρεσιών της Πινακοθήκης, περιέγραψε στην ΕΡΤ Λάρισας αναλυτικά όσα συνέβησαν στη διάρκεια του lock down με ενθουσιασμό, καθώς ήταν εντυπωσιακή η ανταπόκριση του κόσμου στις ψηφιακές δράσεις: «Μας έκανε εντύπωση πόσοι παρακολούθησαν και πόσοι συμμετείχαν σε ό,τι ετοιμάσαμε. Από άλλες πόλεις, από Αθήνα, από Θεσσαλονίκη. Η επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα μας εκτινάχθηκε, εκατονταπλασσιάστηκε! Ωστόσο, η μαγεία μιας επίσκεψης στο Μουσείο, κοντά στα έργα και την αύρα τους, δεν μπορεί να υποκατασταθεί από καμία ψηφιακή δράση. Είναι απόλυτα ασφαλής προορισμός σε σχέση με το νέο ιό, τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα του ΥΠΠΟ και του ΕΟΔΥ, είναι προκαθορισμένος ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα ανα αίθουσα και υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους επισκέπτες. Οι οργανωμένες ξεναγήσεις γίνονται ανα ομάδες των οκτώ ατόμων και απαιτείται κράτηση. Το κοινό μπορεί να θαυμάσει τα έργα της Μόνιμης Συλλογής Κατσίγρα, να δει γλυπτά που ανεβάσαμε στο αίθριο από τις αποθήκες όταν ήμασταν κλειστά και να περιηγηθεί στην πολύ ωραία στημένη έκθεση με έργα του Τάκη Τλούπα, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι και τον Σεπτέμβρη».

Τάκης Τλούπας «Ταξίδια μιας ζωής»

Στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας έρχονται και νέες δράσεις που σκοπό έχουν να κάνουν διασκεδαστική την επίσκεψη για τις οικόγενειες, γονείς και παιδιά, όπως για παράδειγμα ένα βιβλιαράκι που θα μοιράζεται στην έναρξη του περιπάτου και το οποίο θα καλούνται οι επισκέπτες να συμπληρώνουν, να ζωγραφίζουν κλπ βάσει των έργων της Έκθεσης που θα συναντούν.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα