Με ανέμους 260χλμ/ώρα απειλεί το Μεξικό ο τυφώνας Ουίλα

21:35 22/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην κατηγορία 5 εντάσσεται πλέον ο τυφώνας Ουίλα -τη μεγαλύτερη στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC)- που κατευθύνεται προς το βορειοδυτικό Μεξικό από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

«Οι σφοδρότεροι άνεμοι ανέρχονται σε σχεδόν 260χλμ/ώρα με πολύ ισχυρές ριπές ανέμου. Ο Ουίλα είναι κατηγορίας 5, και θα εξελιχθεί σε εξαιρετικά δυνατό τυφώνα», ανακοίνωσε το NHC στο τελευταίο δελτίο του.

Στις 10.00 το πρωί τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδας), ο τυφώνας βρισκόταν σε απόσταση 280 χιλιομέτρων από

τις νήσους Μαρίας και σε απόσταση 215 χιλιομέτρων από το ακρωτήριο Κοριέντες, στα ανοικτά των βόρειων ακτών του Μεξικού, διευκρίνισε το αμερικανικό μετεωρολογικό ινστιτούτο.

Ο Ουίλα θα φθάσει στις μεξικανικές ακτές το απόγευμα ή τη νύχτα της Τρίτης.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της μεξικανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας (SMM), θα πλήξει τις νότιες περιοχές της πολιτείας Σιναλόα (κεντροδυτικά), στα σύνορα με την πολιτεία Ναγιαρίτ.

Στις παράκτιες περιοχές τριών πολιτειών, της Σιναλόα, του Χαλίσκο και της Ναγιαρίτ, τα σχολεία έκλεισαν τη Δευτέρα και οι αρχές εξέδωσαν προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους.

Talk about rapid intensification! In the last 24 hours (see animation), the max sustained winds of #Hurricane #Willa have increased from 100 MPH (155 KM/H) to a whopping 160 MPH (260 KM/H)! Central pressure has dropped from 975 MB (28.80") to 925 MB (27.32"). (@NOAA GOES-East) pic.twitter.com/qBcoL7p1QO

NASA SPoRT (@NASA_SPoRT) October 22, 2018

Σύμφωνα με το NHC, ο τυφώνας ενδέχεται να ενισχυθεί προτού εξασθενήσει την Τρίτη. Ωστόσο, θα παραμείνει ισχυρός, «εξαιρετικά επικίνδυνος τη στιγμή που θα φθάσει στις ακτές του Μεξικού» διευκρίνισαν οι μετεωρολόγοι.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα