Κ. Σακελλαροπούλου: H μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί προσβάλλει βάναυσα την πολιτισμένη ανθρωπότητα (video)

20:23 24/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Με αναφορές στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, την τουρκική προκλητικότητα την πανδημία του κορονοϊού και βέβαια την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, γιορτάζεται στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου γιορτάζεται η 46η επέτειος από την πτώση της Δικτατορίας.

Φέτος για πρώτη φορά υπήρξε λίστα λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εξαιτίας του κορονοϊού και οι προσκεκλημένοι δεν ξεπέρασαν τους 500.

Στην εκδήλωση είχαν κληθεί μάλιστα και εργαζόμενοι που έδωσαν τη μάχη από την πρώτη γραμμή όλο το προηγούμενο διάστημα ώστε η χώρα να βγει όσο το δυνατό πιο αλώβητη από την πανδημία: εργαζόμενοι της καθαριότητας, των σούπερ μάρκετ, του ΕΚΑΒ, ντελίβερι, νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, οδηγοί ασθενοφόρων, καθώς και πυροσβέστες.

Στους ανθρώπους αυτούς αναφέρθηκε στο μήνυμά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Παράλληλα, έχουν προσκληθεί οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, πρυτάνεις των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, ανώτατοι δικαστικοί, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων, επαγγελματικών οργανώσεων και επιμελητηρίων (ΣΕΒ, ΓΣΕΕ κ.λπ.), εκπρόσωποι των μεγάλων ιδρυμάτων της χώρας, μέλη Ανεξάρτητων Αρχών, καθώς και δημοσιογράφοι.

Η εκδήλωση πλαισιώνεται από τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε εκτενείς αναφορές για τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας, δηλαδή για την μετατροπή της Αγ. Σοφίας σε τζαμί αλλά και για την τουρκική προκλητικότητα.

«Ο σεβασμός στη δημοκρατία και η προσήλωση στην υπεράσπιση της πατρίδας είναι σήμερα το πιο ηχηρό μήνυμα ενότητας και ευθύνης όλων μας» τόνισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την ομιλία της στη δεξίωση για την 46η Επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Όπως σημείωσε, η ακλόνητη πίστη μας στη δημοκρατία είναι αυτή που μας επιτρέπει να σχεδιάζουμε το μέλλον μας και να συνυπάρχουμε, να συνθέτουμε τις διαφορές μας και να προοδεύουμε. Έτσι ξεπερνάμε κάθε δυσκολία και προχωράμε στην ιστορία μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα