Μαζί για το Βόλο: Κάλεσμα στην αντιφασιστική κινητοποίηση

15:02 18/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Η δημοτική κίνηση “Μαζί για το Βόλο” σε ανακοίνωση της απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής των πολιτών στην πορεία για τα επτά χρόνια από τη δολοφονία του, σήμερα στις 7 μμ με εκκίνηση από την πλατεία του Αγίου Νικολάου.

Επιπλέον καταδικάζει τη δημοτική αρχή “που έχει αρνηθεί τα τελευταία έξι χρόνια ψηφίσματα καταδίκης της “Χρυσής Αυγής”, έχει αρνηθεί να καταδικάσει ανοικτά τη φυσιογνωμία και τη δράση της, έχει ανατρέψει την ομόφωνη απόφαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής σχετικά με τη μη διάθεση χώρων προβολής

στην ΧΑ στος περσινές εκλογές”.

“Ο θεσμικός ρόλος και το δημόσιο βήμα επιβάλουν ξεκάθαρη τοποθέτηση σε ζητήματα Δημοκρατίας και όχι μικροπολιτική για ψηφοθηρικούς λόγους”, τονίζει.

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: “Ο φασισμός ήταν και παραμένει εχθρός και σοβαρή απειλή για την Δημοκρατία. Η δημοκρατική κοινωνική κινητοποίηση είναι αποφασιστικής σημασίας στη μάχη αυτή και ιδιαίτερα ενόψει της απόφασης της Δικαιοσύνης για την Χρυσή Αυγή. Το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να διασφαλίσει με τη μαζικότητά του ότι οι υπαίτιοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, και για δεκάδες άλλες επιθέσεις, θα έχουν την αντιμετώπιση που αξίζει στις πράξεις τους… Ειδικά σε μια πόλη όπου η ΧΑ κατέγραψε υψηλά ποσοστά και έφτασε να εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο, η τοπική κοινωνία πρέπει να είναι σε εγρήγορση. Να μην λησμονεί, να μην ξαναεπιτρέψει να αποκτήσουν βήμα φασίστες και νεοναζί. Και φέτος, κρατάμε τη μνήμη του Παύλου ζωντανή και συμμετέχουμε στην πορεία για τα επτά χρόνια από τη δολοφονία του, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 7 μμ με εκκίνηση από την πλατεία του Αγίου Νικολάου”.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα