Μαθητές του 1ου Λυκείου Τρίπολης «συνάντησαν» τον ακαδημαϊκό Θάνο Βερέμη

10:33 1/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωτότυπο μάθημα ιστορίας της Τρίπολης έγινε εχθές το βράδυ στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της πόλης με αφορμή την ερευνητική εργασία που έχουν κάνει μαθητές του 1ου Λυκείου Τρίπολης για την περιπέτεια της ζωής του Μάρκου Βερέμη, πατέρα του γνωστού ακαδημαϊκού και διαπρεπή ιστορικού Θάνου Βερέμη, που ξεκίνησε σε ηλικία 12 ετών το 1912 από το Ζευγολατιό Αρκαδίας για την Αμερική.

Η ομάδα των μαθητών υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους Μαρίνας Ρόζη ξεφύλλισαν τον τύπο της εποχής, επισκέφθηκαν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, βρήκαν τους ελέγχους

μαθητικής επίδοσης του Μάρκου Βερέμη και παρουσίασαν τα ευρήματα τους στον πατέρα του 100 χρόνια μετά….

Ο ακαδημαϊκός ιδιαίτερα συγκινημένος άκουσε με προσοχή την ιστορία του πατέρα του μέσα από τα χείλη των μαθητών, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και τους έδωσε συμβουλές για το μέλλον επισημαίνοντας ότι όποιο επάγγελμα επιλέξουν θα πρέπει να είναι αυτό που αγαπούν περισσότερο.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο Φιλοτεχνικός όμιλος Τρίπολης, η Διεθνής Αρκαδική Εταιρεία ,το εργαστήριο ντοκιμαντέρ του Δήμου Τρίπολης « ΦΤΙΑΞΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΑΙΝΙΑ», η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης και το 1ο Λύκειο Τρίπολης. Η ταινία με τη ζωή του Μάρκου Βερέμη θα προβληθεί στις αρχές Δεκεμβρίου στα πλαίσια φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους.

Keywords
Τυχαία Θέματα