Μαθήματα εκτός ύλης με τη Σήλια Νικολαϊδου στη Λάρισα

20:47 11/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δέκα διαφορετικά μαθήματα που δεν περιέχονται στην διδακτέα ύλη, αλλά είναι εκτός ύλης και έχουν στόχο την αφύπνιση της ψυχής, παρουσίασε σήμερα το απόγευμα η κοινωνιολόγος και πανεπιστημιακός Σήλια Νικολαϊδου στη Λάρισα, στο πλαίσιο εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν η «Κοιν.Σ.Επ. Εξάντας» με τα τοπικά παραρτήματα του Συλλόγου Κοινωνιολόγων και του Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Λαρισαίων.

Τα μαθήματα

αυτά δεν διδάσκουν, όπως τόνισε η ίδια η κ. Νικολαϊδου, αλλά προτρέπουν και αναζητούν το ευ. Τα μαθήματα αυτά απευθύνουν ερωτήσεις για το εάν στα αδιέξοδα υπάρχουν λύσεις και αν στις παγίδες της καθημερινότητας υπάρχουν τρόποι διαφυγής.
Όπως ανέφερε η κ. Νικολαϊδου ως καθηγήτρια Πανεπιστημίου για σαράντα χρόνια, διδάχτηκα περισσότερα απ’ όσα δίδαξα. «Οι δρόμοι της γνώσης ανοίγουν ορίζοντες και προετοιμάζουν διαδρομές. Από το Ε.Μ.Π. στη Σορβόννη και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, από το Παρίσι του ’68 στην Αθήνα του 2012, οι διαδρομές μου εντός και εκτός ύλης εναλλάσσονται.
Η κ. Σήλια Νικολαϊδου με τον μαθηματικό Χ. Καψούρη στο στούντιο της ΕΡΤ Λάρισας με τους Β. Μητρούσια και Γ. ΓιάτσιοΟ θεατρικός μονόλογος «Μαθήματα εκτός ύλης» φιλοδοξεί να συναντήσει τους αναγνώστες σε κάποιες εκτός ύλης διαδρομές της ζωής τους».
Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Κολλάτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα