Μανιτάκης, που βλέπει στις 4 την τρόικα: «Δεν θα γίνουν τυφλές απολύσεις» - Διάταξη για πλασματικά χρόνια

12:41 10/6/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Στις 4 η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Διάταξη που θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αναμένεται να κατατεθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα, προβλέπει πως οι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα μπορούν να εξαγοράσουν τρία πλασματικά χρόνια και θα επιλέξουν να φύγουν από το δημόσιο, αντί να περιμένουν να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες. Δεν θα γίνουν τυφλές απολύσεις, ξεκαθάρισε ο Αντώνης Μανιτάκης,
εκφράζοντας τη βούληση της κυβέρνησης, να προχωρήσει η αναδιάρθωση της δημόσιας διοίκησης, όπως έχει δεσμευθεί και στους Ευρωπαίους εταίρους.

Τρία πλασματικά χρόνια θα μπορούν να αναγνωρίσουν οι υπάλληλοι του δημοσίου που τίθενται σε διαθεσιμότητα προκειμένου να μην υπαχθούν στο καθεστώς αυτό και να αποχωρήσουν από το δημόσιο, σύμφωνα με διάταξη που δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και θα συμπεριληφθεί σε σχέδιο νόμου το οποίο θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Με την ίδια διάταξη όμως και όσοι υπάλληλοι τεθούν σε διαθεσιμότητα, μέσα στον ένα χρόνο που διαρκεί το καθεστώς αυτό, θα έχουν την δυνατότητα να αναγνωρίσουν μέχρι δύο χρόνια για να αποχωρήσουν.

Από το υπουργείο διευκρινίζεται πάντως ότι χρήση των κινήτρων αυτών θα μπορούν να κάνουν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι απέχουν περισσότερο από τρία χρόνια από την πλήρη συνταξιοδότησή τους, που σημαίνει ότι θα αποχωρήσουν με μειωμένη σύνταξη.

Με άλλη διάταξη τέλος προβλέπεται η πρόσληψη σε υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που αρχικά είχαν διοριστεί στην Αγροτική Τράπεζα μεταφέρθηκαν στο ΙΚΑ και στη συνέχεια απολύθηκαν με απόφαση του Εφετείου Αθηνών.
Keywords
Τυχαία Θέματα