Μαγνησία: Λήγουν οι συμβάσεις 180 εργαζόμενων σε παιδικούς, βρεφονηπιακούς, ΚΔΑΠ (ήχος)

12:01 1/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

“Στον αέρα” βρίσκονται 180 εργαζόμενοι σε Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών σε επίπεδο Μαγνησίας, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν εντός του μήνα και δεν υπάρχει πρόθεση ανανέωσης των συμβάσεών τους, δεδομένου ότι βρίσκονται στο ειδικό καθεστώς «ομηρίας», λόγω του γεγονότος ότι έχουν προσληφθεί μέσω προγραμμάτων.

Η μη συνέχιση της εργασίας των «180» εκτός από το ότι θα οδηγήσει στην ανεργία τους ίδιους και θα αφήσει χωρίς εισόδημα τις οικογένειές τους, σε μια συγκυρία κρίσιμη και ιδιαίτερα επίπονη.

Από

την άλλη η μη ανανέωση των συμβάσεων των «180» θα σημαίνει δυσλειτουργία στις δομές των δήμων του νομού, ενώ το μόνιμο προσωπικό που υπηρετεί σε βρεφονηπιακούς, παιδικούς και ΚΔΑΠ είναι έως αδύνατον να ανταποκριθεί τις αυξημένες ανάγκες.

Για το όλο θέμα μιλήσαμε στην εκπομπή «Με το βλέμμα στην πόλη» της ΕΡΤ Βόλου, με τον Γιώργο Μαγιάκο, Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Μαγνησίας, ο οποίος μας ενημέρωσε για τις μέχρι τώρα ενέργειες, αλλά και για το γεγονός ότι αύριο Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, υπάρχει έκτακτη συνάντηση στην Αθήνα, ώστε να αποφασιστεί η στάση της ΠΟΕ- ΟΤΑ απέναντι στο μείζον πρόβλημα που προέκυψε από την μη ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων.

Όπως τόνισε ο κ. Μαγιάκος, τα βασικά αιτήματα είναι η συνέχιση της εργασίας των συναδέλφων τους, δηλαδή να ανανεωθούν στο σύνολό του οι συμβάσεις και το δεύτερο είναι να ικανοποιηθούν οι ανάγκες με επιπλέον voucher, ώστε να μην μείνει κανένα παιδί εκτός.

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη:

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα