«Μαγικά Χριστούγεννα» στην ΕΡΤ2

00:47 25/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ευλαβικά, μουσικά, ξεκαρδιστικά, τρυφερά και φανταστικά τα Χριστούγεννα στην ΕΡΤ2, την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020.

Χριστούγεννα – Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

«Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων» 

Η ΕΡΤ2, στις 06:00, ξεκινάει τη μέρα των Χριστουγέννων με την  απευθείας μετάδοση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

«Όλα τα καλά σκυλάκια

λένε τα κάλαντα»

(An all dogs christmas carol)

Στις 10:50, μεταδίδεται το παιδικό μιούζικαλ κινούμενων σχεδίων «Όλα τα καλά σκυλάκια λένε τα κάλαντα», παραγωγής ΗΠΑ 1998.

Υπόθεση: Τα καλά σκυλάκια λένε τα κάλαντα, ενώ προσπαθούν να σώσουν τα Χριστούγεννα από τον μοχθηρό σκύλο Κάρφεις, που προσπαθεί απεγνωσμένα να τα καταστρέψει.

Τα τρία πνεύματα των Χριστουγέννων θα αναλάβουν δράση και θα αναγκάσουν τον Κάρφεις να συναντηθεί πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του.
Πρόκειται για την υπέροχη ιστορία του Κάρολου Ντίκενς στην… τετράποδη εκδοχή της, η οποία είναι εξίσου απολαυστική και με το ίδιο αίσιο τέλος.

«Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι»

Στις 14:00, οι μικροί φίλοι μπορούν να παρακολουθήσουν τη χριστουγεννιάτικη ιστορία κινούμενων σχεδίων, που βασίζεται σε παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά, «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι».

Ο Τρωκτικούλης ο ποντικούλης, κάθε φορά που βλέπει τ’ αστέρια στον ουρανό λαχταράει να τ’ αγγίξει. Όσο ο παππούς του προσπαθεί να του δώσει να καταλάβει ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον, τόσο η επιθυμία του μεγαλώνει. Ώσπου ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ, ενώ βγαίνει από την ποντικότρυπά του, βλέπει στη μέση του σαλονιού ένα στολισμένο έλατο και στην κορυφή ένα ασημένιο αστεράκι.Ο δρόμος όμως μέχρι την κορυφή του δέντρου αποδεικνύεται δύσκολος και γεμάτος δελεαστικές παγίδες. Το στρατιωτάκι, η κουκλίτσα, το ναυτάκι -στολίδια του δέντρου- προσπαθούν να του αλλάξουν τα σχέδια. Αλλά ο Τρωκτικούλης, αψηφώντας τους πειρασμούς, είναι αποφασισμένος να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Και στο τέλος τα καταφέρνει!
Είναι το μόνο ποντικάκι από «ολόκληρη την οικογένεια», που κατάφερε να αγγίξει ένα αστέρι… «Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία»

Στις 19:00, θα παρακολουθήσετε το μουσικό πρόγραμμα «Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία», όπου η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ ζωντανεύει μουσικά την πλοκή της κλασικής νουβέλας του Τσαρλς Ντίκενς. 

Ένα ταξίδι, στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών μέσα από την κλασική νουβέλα του Τσαρλς Ντίκενς, Χριστουγεννιάτικη ιστορία, με ήρωα τον σκληρόκαρδο τσιγκούνη Σκρουτζ. Παραμονή Χριστουγέννων ο Σκρουτζ κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο, ανακαλύπτει το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων και παίρνει το πολυτιμότερο μάθημα: στη ζωή δεν είναι τα χρήματα που μπορούν να σου εξασφαλίσουν την ευτυχία, αλλά η αγάπη, η καλοσύνη και το ενδιαφέρον για τους άλλους.

Στο ρόλο του αφηγητή – Σκρουτζ ο μοναδικός Δημήτρης Πιατάς, ένας σύγχρονος παραμυθάς που καθηλώνει με την ερμηνεία του.

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ ζωντανεύει μουσικά την πλοκή, ερμηνεύοντας γνωστές κι αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες που θα συγκινήσουν μικρούς και μεγάλους σε διασκευή και ενορχήστρωση του Θόδωρου Λεμπέση.

Την δραματοποίηση και την σκηνοθεσία του έργου επιμελήθηκε η σκηνοθέτης Κωνσταντίνα Ψωμά ενώ η παράσταση μαγνητοσκοπήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο πλαίσιο της συνεργασίας του θεάτρου με την ΕΡΤ.

«Η χριστουγεννιάτικη ταινία των Μάπετ» 

(It’s a very Merry Muppet Christmas movie)  

Στις 20:30, μικροί και μεγάλοι μπορούν να παρακολουθήσουν την οικογενειακή κωμωδία «Η χριστουγεννιάτικη ταινία των Μάπετ», παραγωγής ΗΠΑ 2002.

Σκηνοθεσία: Κερκ Θάτσερ.
Παίζουν: Γούπι Γκλόντμπεργκ, Τζόαν Κιούζακ, Ντέιβιντ Αρκέτ, Μάθιου Λίλαρντ, Γουίλιαμ Μέισι και όλα τα Μάπετ.
Αφήγηση: Μελ Μπρουκς.

Υπόθεση: Είναι παραμονή Χριστουγέννων, τα πράγματα όμως δεν πάνε και τόσο καλά για τα Μάπετ…
Η Μις Μπίτερμαν, ιδιοκτήτρια μιας τράπεζας, καταστρώνει ένα ύπουλο σχέδιο πλαστογραφίας για να πάρει στα χέρια της το Θέατρο των Μάπετ και να χτίσει στη θέση του ένα νυχτερινό κλαμπ. Ο Κέρμιτ ο Βάτραχος, η Μις Πίγκι και όλοι οι φίλοι τους είναι απελπισμένοι, είναι έτοιμοι όμως να κάνουν όποια θυσία χρειαστεί, ώστε να εξοικονομήσουν χρήματα και να μη χάσουν το αγαπημένο τους θέατρο. Θα καταφέρουν άραγε να ανεβάσουν και το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα που ετοιμάζουν;

Όλα τα Μάπετ με το εξαιρετικό χιούμορ τους πρωταγωνιστούν σ’ αυτήν την άκρως διασκεδαστική χριστουγεννιάτικη ιστορία με τη συμμετοχή διάσημων αστέρων του Χόλιγουντ.

Γελάστε, γλεντήστε και μοιραστείτε μαζί τους το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε μια Μάπετ ταινία, τόσο γλυκιά και τρυφερή όσο αστεία και ξεκαρδιστική, που θα σας μείνει αξέχαστη!

«Μόνικα: Κάτι ανθίζει στο Ηρώδειο»

Στις 22:00, θα παρακολουθήσετε τη μαγνητοσκοπημένη συναυλία από το Ηρώδειο (Ιούλιος 2020), «Μόνικα: Κάτι ανθίζει στο Ηρώδειο».  

Με την ορχήστρα της και μια νεανική χορωδία, με παραδοσιακά όργανα όπως η λάφτα, το μαντολίνο και η άρπα, η Μόνικα προσφέρει μια εμπειρία που θα μας ταξιδέψει από το παρελθόν στο παρόν, με παλιές επιτυχίες, νέα τραγούδια και πολλές εκπλήξεις.

«Χριστουγεννιάτικο δώρο» 

(The perfect holiday)

Ακολουθεί στις 23:45, η οικογενειακή ταινία φαντασίας, παραγωγής ΗΠΑ 2007, «Χριστουγεννιάτικο δώρο». 

Σκηνοθεσία: Λανς Ριβέρα
Πρωταγωνιστούν: Κουίν Λατίφα, Τέρενς Χάουαρντ, Μόρις Τσέστνατ, Γκάμπριελ Γιούνιον

Υπόθεση: Η Νάνσυ, είναι μια χωρισμένη μητέρα με τρία παιδιά, που είναι πολύ απασχολημένη με την ανατροφή τους για να κοιτάξει τον εαυτό της.
Καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, αποφασίζει να πάει τα παιδιά της στο εμπορικό κέντρο για να δουν τον Άγιο Βασίλη και να φωτογραφηθούν μαζί του. Ωστόσο, δεν γνωρίζει ότι η Έμιλυ, η μικρή της κόρη έχει καταλάβει πόσο στεναχωρημένη είναι και έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει το χρόνο της με τον Άγιο Βασίλη για να κάνει τη μαμά της και πάλι ευτυχισμένη.

Λίγες μέρες πριν, η Έμιλυ είχε ακούσει τη μητέρα της να λέει ότι το μόνο που θα ήθελε για τα Χριστούγεννα ήταν ένα κομπλιμέντο από έναν άντρα!

Κι αυτό είναι που πρόκειται να ζητήσει η Έμιλυ από τον Άγιο Βασίλη…

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα