Μάγεψε… ο Faethon Olympus Marathon

12:39 9/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό πραγματοποιήθηκε ο 7ος Faethon Olympus Marathon. Πρόκειται για τον μαραθώνιο των ρεκόρ καθώς τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες ο χρόνος της διαδρομής ήταν μικρότερος από τις προηγούμενες φορές.Σε αυτό βοήθησε ο καιρός, μπορεί να είχε συννεφιά και ομίχλη στις βουνοκορφές του

Ολύμπου και να δυσκολεύτηκαν η να μπερδεύτηκαν σε κάποια σημεία της διαδρομής οι αθλητές, ωστόσο τα κατάφεραν να τερματίσουν νωρίτερα.

Οι δρομείς κάλυψαν πολλά χιλιόμετρα σε απαιτητικές ορεινές διαδρομές. Στους φετινούς αγώνες έχουν τοποθετηθεί επιπλέον πινακίδες έτσι ώστε η σηματοδότηση να είναι πιο αποτελεσματική και βοηθητική για τους αθλητές.


Την πρώτη θέση στους άνδρες κατέλαβε ο Ιταλός Νίκολα Τζοβανέλι με χρόνο 5.09,20 και στις γυναίκες το νήμα έκοψαν μαζί οι Ισπανίδες Νούρια Ντομίνγκες και Μόντσε Μοντσέρο Γκερέρο με χρόνο 6.37,19.

Στα 20 χιλιόμετρα στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Ελασσονίτης Μανώλης Πόυρικας και στις γυναίκες η Δέσποινα Τροϊρη.

Όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες εμφανίστηκαν εντυπωσιασμένοι από τις σπάνιες και μοναδικές ομορφιές του Ολύμπου και έκαναν λόγο για μια σπουδαία διοργάνωση.


Σκοπός της διοργάνωσης που χρόνο με το χρόνο γίνεται καλύτερη είναι η ανάδειξη του Θεσσαλικού Ολύμπου. Άνθρωπος που διοργανώνει τους αγώνες δεν είναι άλλος από τον Θανάση Πιτένη που για μια ακόμη φορά φρόντισε όλα να κυλήσουν ομαλά και οι αγώνες να πραγματοποιηθούν με μεγάλη επιτυχία. Σε αυτό βοήθησαν εθελοντές, σύλλογοι και φορείς. Συγκεκριμένα οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής, Ο Δήμος Ελασσόνας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και αρκετές επιχειρήσεις.

?

Στους αγώνες παραβρέθηκε και ανεξάρτητος βουλευτής Λάρισας Γιώργος Κατσιαντώνης ο οποίος συνεχάρη μέσα από την καρδιά τους εμπνευστές και διοργανωτές του θεσμού, που «γέννησαν», ανέπτυξαν και εξύψωσαν στο «ψηλότερο» σημείο τον αγώνα ορεινού τρεξίματος, το » Faethon Olympus Marathon» , διαγράφοντας έτσι τη δική τους ξεχωριστή πορεία, στην έμπρακτη στήριξη του τόπου τους, μέσα από την προβολή του Ολύμπου, του πολιτισμού, και των ιδανικών της περιοχής.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα