«Μάχη» για την αξιολόγηση ενόψει της Συνόδου Κορυφής

08:45 18/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το βάρος πέφτει τώρα στη διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση, η οποία άρχισε χθες σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, και θα συνεχιστεί με τους επικεφαλής των θεσμών που καταφθάνουν τις επόμενες μέρες για νέο κύκλο διαβουλεύσεων, με επίκεντρο τα εργασιακά και το Υπερταμείο. Σειρά συναντήσεων για αξιολόγηση και χρέος προγραμματίζει ο πρωθυπουργός στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής που θα γίνει στις Βρυξέλλες την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας είναι πιθανό να συναντηθεί με την Άγκελα Μέρκελ, τον Φρανουσά Ολάντ και ίσως με τον Μάριο Ντράγκι.

Η εφαρμογή των μέτρων για το χρέος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ανακτήσει η ελληνική οικονομία εμπιστοσύνη, σταθερότητα και πρόσβαση στις αγορές, δήλωσε χθες, ο Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

Την αισιοδοξία του για την αναδιάρθρωση του χρέους εξέφρασε χθες ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, προέβλεψε ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με ρυθμό 2,7% το 2017, υπό την προϋπόθεση να ολοκληρωθεί γρήγορα η δεύτερη αξιολόγηση.

Ο κ. Στουρνάρας μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ζήτησε για μία ακόμη φορά να προχωρήσει η ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους, προειδοποιώντας ότι, εάν το ελληνικό χρέος δεν κριθεί βιώσιμο, η προβλεπόμενη έξοδος στις αγορές το 2018 δεν είναι εφικτή.

Στο μεταξύ χθες πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια σε Αθήνα και σε άλλες πόλεις από το ΠΑΜΕ και την ΑΔΕΔΥ, με αφορμή το νέο γύρο διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά.

Ο λαός πρέπει να πετάξει στα σκουπίδια την προπαγάνδα της κυβέρνησης και τις πιέσεις των πιστωτών και να χαράξει το δικό του δρόμο πάλης, δήλωσε από το Σύνταγμα, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1, ΑΠΕ
ΦΩΤΟ:ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
Σχετική είδηση:Αισιοδοξία για την ελάφρυνση του χρέους (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα