Μ. Βατή: 22 χρόνια διεκδικούμε αξιοπρεπές ειδικό σχολείο στη Λέσβο

15:07 3/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Παγκόσμια ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία σήμερα, ημέρα κοινωνικής διαμαρτυρίας και διεκδίκησης, βρίσκει τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους , σε ακόμα πιο δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Μαρία Βατή αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων και φίλων ανθρώπων με αυτισμό Συν-εξέλιξη, μίλησε στην ΕΡΤ Αιγαίου  για την αγωνία και τις δυσκολίες των γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία, να διεκδικήσουν τη δημιουργία των απαραίτητων δομών που δικαιούνται τα αγαπημένα τους πρόσωπα, όπως δομή Υποστηριζόμενης

διαβίωσης . «Η μεγαλύτερή μας ανησυχία είναι τι θα γίνουν οι άνθρωποι αυτοί όταν εμείς θα φύγουμε από τη ζωή».

Ευήκοα ώτα λέει η κυρία Βατή ότι βρήκε ο σύλλογος Συν-εξέλιξη στον αντιπεριφερειάρχη υγείας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Παντελή Βρουλή στο αίτημα για τη δημιουργία μιας δομής   που δικαιούνται από το 2018 τα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο όμως ζητούν από την Περιφέρεια να υπάρξει ένας συνολικός σχεδιασμός για τα θέματα που βάζουν η ομοσπονδία και οι σύλλογοι ΑμεΑ και όχι αποσπασματικές δράσεις. Η Συν-εξέλιξη τα δύο τελευταία χρόνια που έχει δραστηριοποιηθεί κάνει μικρά αλλά σταθερά βήματα και στο μέτωπο της διεκδίκησης αλλά και στην ευαισθητοποίηση του κοινού να γνωρίσει τι είναι ο αυτισμός και πως μπορεί να βοηθήσει.

Ωστόσο η κυρία Βατή προτάσσει το θέμα του ειδικού σχολείου Λέσβου που λειτουργεί σε προκάτ αίθουσες και σε δύσκολες συνθήκες χωρίς τις απαραίτητες υποδομές ,  στο συγκρότημα των υφαντηρίων στη Μυτιλήνη εδώ και 22 χρόνια!  Οι σύλλογοι γονέων , αγωνίζονται για να βρει το σχολείο έναν αξιοπρεπή χώρο, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

«Δυστυχώς ο αγώνας για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας είναι καθημερινός για τα αυτονόητα» καταλήγει η κυρία Βατή καλώντας και την κοινωνία να ευαισθητοποιηθεί και να κατανοήσει τα ΑμεΑ.

 

The post Μ. Βατή: 22 χρόνια διεκδικούμε αξιοπρεπές ειδικό σχολείο στη Λέσβο appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα