Μ. Κόλλιας: «Η κοινωνία της Λέρου μίλησε. Άλλοι δεν έπραξαν το καθήκον τους»

12:56 31/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Θα αποδοθούν ευθύνες, εφόσον προκύψουν, σ’ όσους δεν ενέσκηψαν με σοβαρότητα, ως όφειλαν, στην περίπτωση των κακοποιημένων παιδιών».
Αυτό δήλωσε σήμερα, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλλιας, εκφράζοντας την απορία του για το γεγονός ότι δεν έγινε αντιληπτή, από τις υπηρεσίες που παρακολουθούσαν τα παιδιά, η κακοποίηση.
«Ποιος έδωσε εντολή να επιστρέψουν τα παιδιά στο σπίτι τους, όταν το Χαμόγελο του Παιδιού στο πόρισμά του, πέρυσι, είχε κάνει λόγο για ενδείξεις κακοποίησης;

Ποιος έδωσε εντολή να επιστρέψουν σπίτι τους, όταν καταγγέλλεται από το Χαμόγελο του Παιδιού, ότι το κορίτσι το έσκασε από το Παίδων, φοβούμενο ότι θα επέστρεφε στο σπίτι του;» διερωτήθηκε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι κάποιοι φαίνεται ότι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους.
Ο κ. Κόλλιας αναφερόμενος σε όσους βάλλουν εναντίον της κοινωνίας του νησιού, θεωρώντας την συνένοχη επειδή γνώριζε και δεν μιλούσε, τόνισε ότι η Λέρος μίλησε.
«Δύο καταγγελίες έγιναν πέρυσι στο Χαμόγελο του Παιδιού, γι’ αυτό άλλωστε και φιλοξενήθηκαν στο Παίδων τα παιδιά. Το θέμα είναι τι έκαναν όσοι όφειλαν να διερευνήσουν την υπόθεση».
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Λέρου, Τάσος Τσαβουργιανίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, ανέφερε ότι ο πατέρας ήταν από τους πιο άψογους υπαλλήλους.
«Δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα, δεν είχε δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα στην υπηρεσία, ο φάκελος του ήταν λευκός» είπε, προσθέτοντας ότι έπεσε από τα σύννεφα όταν πληροφορήθηκε την αποτρόπαια πράξη του.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα