Μ. Κεφαλογιάννης: Διπλασιασμός εδρών στο Ευρωκοινοβούλιο, στόχος της ΝΔ στις ευρωεκλογές

00:03 15/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον διπλασιασμό των εδρών (πέντε) που κατέχει σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο ως μέλος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, θέτει ως στόχο στις επερχόμενες ευρωεκλογές για τη ΝΔ, ο ευρωβουλευτής, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο και εκ νέου υποψήφιος, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα (14-5-2019) το Βόλο και παραχώρησε συνέντευξη τύπου.

Όσον αφορά την απάντησή του σε ερώτημα για τη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο

κ. Κεφαλογιάννης δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση όσον αφορά στις ευρωεκλογές, παρέπεμψε όμως, στις βουλευτικές εκλογές μέσω μιας … μαθηματικής πράξης, λέγοντας ότι η διαφορά σε αυτές, θα ισούται με το γινόμενο του πολλαπλασιασμού της διαφοράς των ευρωεκλογών επί δύο.

Νωρίτερα δε, είχε σχολιάσει ότι ο κ. Τσίπρας έχει ήδη αποδεχθεί την ήττα που έρχεται και το μόνο που μένει, είναι να επιλέξει μεταξύ ήττας και συντριβής.

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο επισήμανε την ιδιαίτερη βαρύτητα των εθνικών εκλογών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ακόμα κι αν η ΝΔ κερδίσει και τις 21 έδρες που έχουν ελληνική εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή, ακόμα κι αν κερδίσει όλες τις περιφέρειες της χώρας, καθώς και τους 320 Δήμους στην ελληνική επικράτεια, δεν θα έχει καταφέρει τίποτα, αν δεν πετύχει αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές, τις οποίες χαρακτήρισε «μάχη των μαχών.

Ο κ. Κεφαλογιάννης εκτίμησε εξάλλου, πως αν το κόμμα του προσεγγίσει τον διπλασιασμό των εδρών του στο ΕΛΚ, θα μπορέσει να διεκδικήσει κι άλλες σημαντικές επιτροπές, όπως για παράδειγμα, την Επιτροπή Ε.Ε.- Αλβανίας ή την Επιτροπή Ε.Ε. – Σκοπίων .

«Θέλουμε να πρωταγωνιστούμε στις εξελίξεις στην Ευρώπη. Υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρό, με τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, στις οποίες εμείς προσβλέπουμε, από την παραδοσιακή Δεξιά έως την δημοκρατική Αριστερά, που θέλουμε την στήριξή της ή την συνεργασία της, μετά τις εκλογές γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα έχουν ξεπεράσει και τα κόμματα και τα χρώματα και τις κομματικές ταμπέλες» τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης και πρόσθεσε ότι η ΝΔ επιθυμεί μια ευρύτερη συναίνεση και συνεργασία στα μεγάλα θέματα με τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις.

Συμπλήρωσε ακόμη, ότι επιθυμία της είναι να έχει απέναντί της μια αντιπολιτευση σοβαρή, που θα της ασκεί κριτική, ώστε να βελτιώνει τις επιδόσεις της ως κυβέρνηση.

«Εμείς δεν βλέπουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ως εχθρό μας. Είναι ο αντίπαλός μας ο πολιτικός. Όλοι Έλληνες είμαστε. Θέλουμε εθνική συναίνεση, εθνική συνεργασία, εθνικό προσανατολισμό. Έτσι η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα με το μικρότερο δυνατό κόστος» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ευρωσκεπτικισμός και λαϊκισμός βόμβες στα θεμέλια της Ευρώπης

Εξάλλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κεφαλογιάννης επισήμανε πως ο ευρωσκεπτικισμός με τον λαϊκισμό είναι δίδυμα αδερφάκια και αποτελούν αυτή τη στιγμή νάρκη στα θεμέλια και της Δημοκρατίας και της Ε.Ε.

Όπως είπε δε, οι ευρωσκεπτικιστές και οι λαϊκιστές δεν έχουν ούτε χρώμα, ούτε κόμμα. Βρίσκονται έξω από τον δημοκρατικό τόξο, το οποίο οριοθέτησε από την παραδοσιακή Δεξιά ως τη Δημοκρατική Αριστερά.

Ειδικότερα, δήλωσε ότι τον ευρωσκεπτικισμό μπορεί να τον εκφράζει η Λεπέν στη Γαλλία, ο Σαλβίνι στην Ιταλία, ο Όρμπαν στην Ουγγαρία ή οι Εναλλακτικοί στη Γερμανία, τους οποίους η ΝΔ και το ΕΛΚ καταδικάζουν, όπως όμως, καταδικάζουν και τον Γκρίλο, στην Ιταλία επίσης ή τους τους Ποδέμος στην Ισπανία.

Ο κ. Κεφαλογιάννης τέλειωσε τη συνέντευξή του με μια φράση του Αβραάμ Λίνκολν, την οποία – όπως είπε – πρέπει να έχουμε όλοι κατά νου :

«Με μια σφαίρα σκοτώνεις τον εχθρό σου. Με τη ψήφο σου σκοτώνεις το μέλλον το παιδιών σου»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα