Λόγω βλάβης σε γεώτρηση, προβλήματα με νερό στο ΚΥΤ ΒΙΑΛ- Άμεση αντίδραση από ΔΕΥΑΧ

15:02 13/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Θέμα με το τρεχούμενο νερό δημιουργήθηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ.
Σύμφωνα με μηνύματα από πρόσφυγες- μετανάστες, η ΒΙΑΛ την προηγούμενη Παρασκευή, 10 Απριλίου, δεν είχε τρεχούμενο νερό με ότι αυτό συνεπάγεται για τις συνθήκες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται ως βασικό μέτρο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Σε επικοινωνία που είχαμε το απόγευμα του Σαββάτου, 11/4, με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ Βασίλη Μυριαγκό, μας επιβεβαίωσε το γεγονός λέγοντας ότι είχε πάθει βλάβη ο αυτόματος μηχανισμός της γεώτρησης

των Βαβύλων που τροφοδοτεί νερό το ΚΥΤ, οπότε και τον έφεραν σε χειροκίνητη λειτουργία. Αναμένεται άμεσα να αποκατασταθεί πλήρως η βλάβη μας είπε ο κ. Μυριαγκός. Σημείωσε όμως ότι υπάρχει και εφεδρική λύση μέσα στη ΒΙΑΛ και θα μπορούσαν σε αυτή την έκτακτη κατάσταση να τη χρησιμοποιήσουν και συγκεκριμένα την τσιμεντένια δεξαμενή που είναι για πυρόσβεση.
Πράγματι το Σάββατο δόθηκε ορισμένες ώρες και ανά περιοχές, εντός του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, νερό χωρίς να επαρκούν οι ποσότητες.
Παράπονα όμως γίνονται και για είδη υγιεινής (σαπούνια, πάνες κλπ.) που λαμβάνουν από την πρώτη υποδοχή και δεν επαρκούν, ενώ λόγω κορονοϊού δεν γίνεται διανομή από εθελοντικές ομάδες εκτός ΒΙΑΛ.

The post Λόγω βλάβης σε γεώτρηση, προβλήματα με νερό στο ΚΥΤ ΒΙΑΛ- Άμεση αντίδραση από ΔΕΥΑΧ appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα