Λίστα - "φωτιά" για τα εξοπλιστικά ανακάλυψαν οι ανακριτές

19:35 28/1/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Λίστα "φωτιά" βρίσκεται στα χέρια των ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες η λίστα βρέθηκε στο γραφείο του ήδη προφυλακισμένου κατηγορούμενου Δημήτρη Παπαχρήστου, σε έφοδο των δικαστικών λειτουργών Σπ. Γεωργουλέα και Χριστόφορου Μάρκου και περιέχει κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών από το 2001 ως το 2010, οι οποίες, φαίνονται να περιλαμβάνουν ύποπτα εμβάσματα σε άγνωστες ως σήμερα εταιρείες που πλέον βρίσκονται στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών.Από τα
στοιχεία της λίστας φαίνεται να αποκαλύπτονται εμβάσματα που πιθανότατα σχετίζονται με την διερευνώμενη υπόθεση και φαίνεται να έχουν σταλεί προς άγνωστες ως σήμερα εταιρείες. Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί φέρονται ήδη να έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να αξιολογήσουν το σημαντικό υλικό που κατέσχεσαν αλλά και να εντοπίσουν τα στοιχεία των επίμαχων εταιρειών.

Στο μεταξύ αύριο αναμένεται να απολογηθεί για το συγκεκριμένο σκέλος της υπόθεσης που ερευνούν οι ανακριτές Γεωργουλέας και Μάρκου, ο ήδη προσωρινά κρατούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών πρώην αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ Αντώνης Κάντας. Το πρώην στέλεχος του υπουργείου 'Αμυνας καλείται να απολογηθεί για τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Η απολογία του κ. Κάντα θεωρείται σημαντική καθώς εκτιμάται ότι θα βοηθήσει την έρευνα να αποσαφηνίσει στοιχεία και δεδομένα που περιήλθαν στα χέρια των ανακριτών για τα αυτοκινούμενα πυροβόλα του στρατού που προμήθευσε η γερμανική εταιρία WEGGMANN.
Keywords
Τυχαία Θέματα