«Λιονταρίνες» έτοιμες για… άνοδο

18:07 3/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία θα διεκδικήσει η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Πανσερραϊκού σε αγώνες που θα γίνουν από 21 έως 25 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη.

Η κλήρωση του ειδικού πρωταθλήματος, από το οποίο μόνο μια ομάδα θα εξασφαλίσει το εισιτήριο της ανόδου, έγινε προχθές και οι «λιονταρίνες» έμαθαν τη σειρά των αγώνων που θα δώσουν στη Θεσσαλονίκη.

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Πανσερραϊκού αναδείχθηκε φέτος αήττητη πρωταθλήτρια στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και θέλει να ολοκληρώσει τη φετινή πετυχημένη χρονιά με άνοδο στην Α2.

Νίκος Τατιτζικίδης, Δημήτρης Γιαννάκης, Λία Πελτέκη και Κατερίνα Χύσα στο στούντιο της ΕΡΤ Σερρών

Νίκος Τατιζικίδης : «Στόχος η άνοδος»

Για τη φετινή πορεία της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Πανσερραϊκού μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών ο έφορος του τμήματος Νίκος Τατιτζικίδης: «Αυτή η προσπάθεια για την άνοδο ξεκίνησε από πέρυσι αλλά κάποιοι αστάθμητοι παράγοντες δεν το επέτρεψαν αυτό. Τη φετινή χρονιά τα πράγματα πήγαν καλύτερα, τα κορίτσια πολύ πιο σοβαρά και πιο μεθοδικά δουλέψανε και πιστεύω ότι το τελικό αποτέλεσμα ήταν απόρροια αυτής της δουλειάς και της διάθεσης που είχαν κυρίως τα κορίτσια γιατί σε αυτές πρέπει να δώσουμε τα εύσημα και φτάσαμε στο σημείο όχι μόνο να είμαστε πρωταθλητές αλλά να είμαστε και αήττητοι και να διεκδικούμε την άνοδο στην Α2. Αυτός ήταν ο στόχος μας από την ημέρα που δημιουργήθηκε το τμήμα. Από την αρχή θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα αξιόμαχο τμήμα για να διεκδικήσουμε την άνοδο στην Α2».

Αήττητες στο πρωτάθλημα οι γυναίκες του Πανσερραϊκού

Για τους αγώνες που θα δώσει η ομάδα στα μπαράζ ανόδου ο Νίκος Τατιτζικίδης είπε: «όταν πας σε ένα μπαράζ είναι στην ουσία ένα παιχνίδι γιατί είναι ένα πρωτάθλημα πέντε ημερών, παίζει ρόλο η κλήρωση (Σ.Σ. η εκπομπή έγινε πριν την κλήρωση), η φυσική κατάσταση και το πόσο θα έχεις δουλέψει ιδιαίτερα αυτό το τελευταίο διάστημα. Είναι όμως ένα δύσκολο χρονικό διάστημα, υπάρχουν εξετάσεις, οι υποχρεώσεις των φοιτητών και των μαθητριών, είναι καλοκαίρι και γενικά είναι η χειρότερη περίοδος. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι της ΕΟΚ βάζουν τα μπαράζ αυτήν την περίοδο. Θεωρητικά ο Απόλλων Πτολεμαϊδας, που έχει δύο παίκτριες που έπαιζαν πέρυσι στον ΑΟΣ και είναι καλές παίκτριες συγκαταλέγεται στα φαβορί. Εγώ όμως πάντα είχα μια αρχή, περισσότερα εστίαζα στην δική μου ομάδα. Νομίζω ότι αν εμείς αυτό το διάστημα συνεχίσουμε αυτήν την καλή δουλειά θα έχουμε τύχη».

Ανάλογες στιγμές θέλουν να ζήσουν στα μπαράζ όλοι στον Πανσερραϊκό

Για το πόσο σημαντική είναι η άνοδος για το τμήμα, ο Νίκος Τατιτζικίδης είπε: «Ο στόχος της ομάδας είναι η άνοδος αλλά το πιο σημαντικό είναι να μπούνε υγιής βάσεις και σε αυτό το κομμάτι φέτος πήγαμε πάρα πολύ καλά και συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά. Θέλουμε να έχουν μια συνέχεια τα παιδιά και είναι καλύτερο το πρωτάθλημα της Α2 με μεγαλύτερη ποιότητα και συνεχόμενα παιχνίδια και μπορεί να προσελκύσει χορηγούς» ενώ για τα τμήματα υποδομής συμπλήρωσε «Έχουμε περίπου ογδόντα κοριτσάκια στα τμήματα υποδομής και στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε τα εκατό. Υπάρχουν βέβαια και τα γηπεδικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες της πόλης των Σερρών και είναι γνωστά».

Έτοιμες για τα μπαράζ δηλώνουν οι «λιονταρίνες»

Δημήτρης Γιαννάκης: «Η ομάδα εκπέμπει υγεία»

Ο Δημήτρης Γιαννάκης έγραψε το όνομα του στην ιστορία του Σερραϊκού μπάσκετ και ως προπονητής της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του ΑΟΣ που αγωνίστηκε στην Ευρώπη. Ως άνθρωπος του αθλητισμού αλλά και της επιχειρηματικής κοινότητας (αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών) θέλησε να βοηθήσει τη φετινή προσπάθεια και τους λόγους τους εξήγησε στην ΕΡΤ Σερρών: «αποφάσισα να συμμετέχω γιατί διέκρινα μια υγιή προσπάθεια και από πλευράς παικτών και από πλευράς διοίκησης χωρίς να έχω κάποιο τίτλο στην ομάδα παρά μόνο αγάπη για το άθλημα και για το γυναικείο μπάσκετ το όποιο υπηρέτησα πολλά χρόνια ως προπονητής και μεγαλώνοντας πολλές γενιές αθλητριών. Βλέποντας το καλό κλίμα που επικρατεί στο τμήμα προσπάθησα να βοηθήσω από πέρυσι, φέτος λίγο παραπάνω και πιστεύω να πάνε όλα καλά και να πανηγυρίσουμε την άνοδο μας στην Α2 εθνική κατηγορία που θα σηματοδοτήσει και άνοδο του Σερραϊκού γυναικείου μπάσκετ που πρέπει να πω ότι τις μεγαλύτερες νίκες σε ομαδικό άθλημα στο Νομό Σερρών τις έχει φέρει το γυναικείο μπάσκετ».

Το πολύ καλό κλίμα στην ομάδα το μυστικό της επιτυχίας

Η πιο έμπειρη παίκτρια του Πανσερραϊκού Ευαγγελία Πελτέκη είπε στην ΕΡΤ Σερρών «ήταν μια πάρα πολύ καλή χρονιά από όλες τις απόψεις. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα στην ομάδα, όλες οι παίκτριες έχουμε θέληση για να διακριθούμε και θέλουμε πολύ να ανεβούμε στην Α2 και πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε στα μπαράζ». Αισιόδοξη για τη φετινή προσπάθεια δήλωσε και η Κατερίνα Χύσα: «Φέτος ήρθα στην ομάδα από τον Μέγα Αλέξανδρο Καλοχωρίου της Θεσσαλονίκης. Αρχικός μας στόχος ήταν η άνοδος και πιστεύω ότι ένα κομμάτι έχει επιτευχθεί. Δουλεύουμε σκληρά και αυτό φαίνεται από την πορεία μας που είμαστε αήττητες».

Το πρόγραμμα του Ειδικού Πρωταθλήματος Ανόδου στην Α2 Εθνική Γυναικών, στον δεύτερο όμιλο, είναι:

ΓΗΠΕΔΟ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ

Τετάρτη 21 Ιουνίου

17.00 Απόλλων Καρδ.-Ν. Μουδανιά

18.45 Πανσερραϊκός-Απόλλων Πτ.

20.30 ΑΓΕ Πιερίας-Σχερία Κέρκυρας

Πέμπτη 22 Ιουνίου

17.00 Πανσερραϊκός-ΑΓΕ Πιερίας

18.45 Απόλλων Πτ.-Απόλλων Καρδ.

20.30 Ν. Μουδανιά-Σχερία Κέρκυρας

Παρασκευή 23 Ιουνίου

17.00 Απόλλων Καρδίτσας-Πανσερραϊκός

18.45 ΑΓΕ Πιερίας-Ν. Μουδανιά

20.30 Σχερία Κέρκυρας-Απόλλων Πτ.

Σάββατο 24 Ιουνίου

17.00 ΑΓΕ Πιερίας-Απόλλων Καρδ.

18.45 Απόλλων Πτ.-Ν. Μουδανιά

20.30 Πανσερραϊκός-Σχερία Κέρκυρας

Κυριακή 25 Ιουνίου

12.00 Απόλλων Πτ.-ΑΓΕ Πιερίας

13.45 Σχερία Κέρκυρας-Απόλλων Καρδ.

15.30 Ν. Μουδανιά-Πανσερραϊκός

Αήττητες πρωταθλήτριες

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Πανσερραϊκού κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Το ρόστερ του Πανσερραϊκού

Προπονητής: Κώστας Μάρκου

ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ:

Πελτέκη Λία

Κουτούση Λένια

Κίναλη Λένα

Τσάντα Αφροδίτη

Κουζάλη Κωνσταντίνα

Πιτσιάβα Νεκταρία

Χύσα Κατερίνα

Σιάκκα Χρύσα

Πίππα Κική

Γιαουράκη Χριστίνα

Σιδερίδου Αναστασία

Πλεύρη Μαρία

Μηλιούδη Βίκη

Παπούδα Νατάσσα

23.04.2000 πανηγυρισμοί στο φάιναλ φορ

Ομάδα με ιστορία

Το γυναικείο τμήμα καλαθοσφαίρισης του Πανσερραϊκού ιδρύθηκε το 1983 και την περίοδο 1991-92 κατέκτησε το πρωτάθλημα της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. Τα «χρυσά» χρόνια του Πανσερραϊκού ξεκίνησαν την περίοδο 1999-00 με την ομάδα να κατακτά το Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας και να ανεβαίνει στην κορυφαία κατηγορία του Ελληνικού γυναικείου μπάσκετ. Την ίδια χρονιά συμμετείχε στο Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδος που διεξήχθη στις 22-23 Απριλίου 2000 στις Σέρρες όπου κατέλαβε την τρίτη θέση (Ημιτελικοί: Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός 62-53, Μικρός Τελικός: Πανσερραϊκός – Μ.Ε.Ν.Τ. 80-77).

Την επόμενη χρονιά, 2000-01, την πρώτη από πέντε συνεχόμενες στην Α1 Εθνική Κατηγορία, συμμετείχε και πάλι στο Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδος που διεξήχθη στις 24-25 Μαρτίου 2001 στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας. Και πάλι ο Πανσερραϊκός τερμάτισε τρίτος (Ημιτελικοί: Δ.Α.Σ. Άνω Λιοσίων – Πανσερραϊκός 71-53, Μικρός Τελικός: Πανσερραϊκός – Μ.Ε.Ν.Τ. 69-66).Στο Πρωτάθλημα τερμάτισε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Την επόμενη περίοδο, 2001-02, ο Πανσερραϊκός ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις μια θέση χαμηλότερα. Στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2002-03 βρέθηκε στη 10η θέση της κατάταξης, πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Την περίοδο 2003-04 τερμάτισε ξανά στη 10η θέση, σε σύνολο όμως περισσότερων ομάδων. Την αγωνιστική περίοδο 2004-05 ο σύλλογος κατέλαβε την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α1 Εθνικής, με καμία νίκη στο ενεργητικό του, και συνεπώς υποβιβάστηκε. Κατά την επόμενη περίοδο, 2005-06, οπότε και ο σύλλογος θα συμμετείχε στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής, μηδενίστηκε σε όλα του τα παιχνίδια και αποχώρησε από τις εθνικές κατηγορίες. Μετά από μερικά χρόνια αδράνειας του τμήματος γυναικών, ο Πανσερραϊκός επέστρεψε στα γήπεδα της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. την αγωνιστική περίοδο 2012-13, ολοκληρώνοντας τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η μεγαλύτερες παίκτριες στην ιστορία της ομάδας είναι οι Αφεντούλα Μαγαλιού και η Λίτσα Κουντουρά . Επίσης στον Πανσερραϊκό έκανε τα πρώτα της βήματα η διεθνής φόργουορντ (νυν του Πρωτέα Βούλας) Άννα Σπυριδοπούλου που πριν λίγες μέρες πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό.

Φωτογραφίες από anexartitos.gr και eurokinissi.gr(ρετρό)

Keywords
Τυχαία Θέματα