Λήμνος: Εκδηλώσεις από το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας

11:46 5/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκδηλώσεις με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία διοργανώνουν σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου ο σύλλογος Α.Μ.Ε.Α Λήμνου «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» και το διδακτικό προσωπικό του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας Λήμνου. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται στην προσπάθεια της κοινωνικής ένταξης και ενσωμάτωσης των μαθητών και της ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου απέναντι στη στάση του στην αναπηρία και τη διαφορετικότητα.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας θα επισκεφτεί το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο του Κοντιά, όπου

θα γίνουν δραστηριότητες ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και βιωματικής προσομοίωσης στην αναπηρία σε συνεργασία με τους μαθητές και τους δασκάλους των δύο σχολείων.

Το απόγευμα από τις 19.00-21.00 στο Κινηματοθέατρο Μαρούλα, το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας και ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Α.Μ.Ε.Α. «Ορίζοντες», με την υποστήριξη του Ο.Ε.Π.Α. Δήμου Λήμνου, θα προβάλλουν τη γλυκόπικρη κωμωδία βέλγικης παραγωγής, “HASTA LA VISTA” για το πανανθρώπινο δικαίωμα στον έρωτα και στη ζωή.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν και ελεύθερη για το κοινό και στο φουαγιέ του κινηματογράφου οι φίλοι επισκέπτες θα μπορούν να προμηθευτούν τα μοναδικά ημερολόγια και γούρια του Ειδικού Σχολείου, καθώς επίσης και τις πανέμορφες δημιουργίες μέλους του Συλλόγου.

Keywords
Τυχαία Θέματα