Λήμνος: Απάντηση Πολάκη στη Βουλή για το νοσοκομείο

11:48 6/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ικανοποιημένος με όσα έχουν γίνει για το νοσοκομείο της Λήμνου τα δύο τελευταία χρόνια είναι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης απαντώντας χθες στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ Σταύρου Τάσσου για τις ελλείψεις μόνιμου προσωπικού στο νοσοκομείο.

«Ξέρουμε ότι είναι ένα περιφερειακό υποστελέχωμενο νοσοκομείο αλλά από αυτά που έχουμε δρομολογήσει για όλη τη χώρα έχει πάρει σημαντικό μερίδιο». Όσον αφορά την χρηματοδότηση του νοσοκομείου ο κύριος Πολάκης τόνισε ότι από το 2015 αυξήθηκε ο προϋπολογισμός

του νοσοκομείου και από 1.800.000 ευρώ που είχε λάβει τότε , το 2017 έλαβε 2.200.000 ευρώ.

Όσον αφορά το προσωπικό έχουν προκηρυχτεί 7 μόνιμες θέσεις γιατρών , ήδη προσελήφθησαν 4 και αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία για να τοποθετηθούν άλλοι 2. Προσελήφθησαν άλλα 10 άτομα μόνιμο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και μαζί με τις προσλήψεις συμβασιούχων συνολικά ανέλαβαν υπηρεσία το 2016 και 2017 31 άτομα, είπε ο κύριος Πολάκης.

Ανταπαντώντας ο κύριος Τάσσος τόνισε ότι «το 2017 οι κενές θέσεις μόνιμου προσωπικού στο νοσοκομείου Λήμνου είναι 73 και το 2016 ήταν 83 που σημαίνει ότι το νοσοκομείο υπολειτουργεί και σήμερα» . Πρόσθεσε ότι «δεν είναι λύση τα ψίχουλα και οι συμβασιούχοι και τόνισε ότι η κυβερνητική πολιτική δεν υπηρετεί τις κοινωνικές υπηρεσίες ώστε ο κάθε πολίτης να απολαμβάνει ό,τι καλύτερο προσφέρει η επιστήμη».

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σπυριδάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα