Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Ευρωπαϊκά συγχαρητήρια για την περιβαλλοντική του πολιτική

13:04 6/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ευρωπαϊκά συγχαρητήρια για την περιβαλλοντική του πολιτική απέσπασε ο λιμένας της Ηγουμενίτσας, καθώς και ο λιμένας Tanger Med (Μαρόκο), από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμός Θαλάσσιων Λιμένων (ESPO) με αφορμή την ανανέωση του προτύπου περιβαλλοντικής διαχείρισης EcoPorts (PERS) στην οποία προέβησαν τα δύο αυτά λιμάνια.

Για τη λήψη της πιστοποίησης PERS, ένα λιμάνι πρέπει να υιοθετήσει μέτρα κατάλληλα για την απόδειξη επαρκούς περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Η Γενική Γραμματέας του ESPO, Isabelle

Ryckbost, δήλωσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ το λιμάνι της Ηγουμενίτσας για την ανανέωση της πιστοποίησης PERS. Όπως όλα τα τουριστικά λιμάνια, έτσι και η Ηγουμενίτσα έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημία. Ωστόσο, αυτό δεν έχει αποτρέψει το λιμάνι από το να μείνει προσηλωμένο στις περιβαλλοντικές του φιλοδοξίες. Όσο για τον λιμένα Tanger Med, βλέπουμε τη θέλησή του να αποτελέσει μέρος του δικτύου EcoPorts μέσω της ανανέωσης της PERS, ως σημαντική απόδειξη ότι μοιράζεται το ίδιο χαρτοφυλάκιο με τα ευρωπαϊκά λιμάνια».

Μέχρι στιγμής, ο αριθμός των λιμένων που έχουν λάβει την πιστοποίηση PERS στην Ευρώπη ανέρχεται στα είκοσι πέντε, ενώ στον Ελλαδικό χώρο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι το μοναδικό που έχει πιστοποιηθεί. Η συμμόρφωση με τα πρότυπα του PERS επιθεωρείται από τον Lloyd’s Register και το πιστοποιητικό έχει διάρκεια δύο χρόνων.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λιμάνι Ηγουμενίτσας, Ευρωπαϊκά,limani igoumenitsas, evropaika