Λέσβος: Ξεκίνησε ο δευτεροβάθμιος έλεγχος κτιρίων – Τα προβληματικά σημεία του οδικού δικτύου από το σεισμό

13:18 27/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκε από τους μηχανικούς ο πρώτος έλεγχος των αιτημάτων που είχαν υποβληθεί για τα κτίρια που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό της 12ης Ιουνίου. Συνολικά έγιναν περί τις 2000 αυτοψίες από τις οποίες κρίθηκαν 1115 μη κατοικήσιμα κτίρια (976 κατοικίες , 39 δημόσια κτίρια και ναοί και 41 επαγγελματικοί χώροι).

Από χθες ξεκίνησε ο δευτεροβάθμιος έλεγχος για να διαπιστωθεί ποια από αυτά τα κτίρια είναι επισκευάσημα και ποια κατεδαφιστέα .

«Οι άμεσες έκτακτες ανάγκες έχουν αντιμετωπιστεί και

έχει οριοθετηθεί η αρμοδιότητα του κάθε φορέα για το επόμενο στάδιο» τόνισε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και επικεφαλής του συντονιστικού Χριστιάνα Καλογήρου . Συγκεκριμένα αρμόδιο για την ανακατασκευή του οικισμού της Βρίσας είναι το Υπουργείο Υποδομών , ο δήμος ανέλαβε την άρση των επικινδύνων και τη σίτιση και στέγαση των σεισμόπληκτων ενώ η περιφέρεια προχωρά τη διαδικασία για τις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές στον εξοπλισμό , τα εμπορεύματα και τις πρώτες ύλες.

Όσον αφορά το οδικό δίκτυο εντοπίζονται κατολισθητικά φαινόμενα από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου σε τέσσερα σημεία και συγκεκριμένα σε τμήματα του οδικού δικτύου Μεσοτόπου – Άγρας , Μελίντας- Πλωμαρίου (που παραμένει κλειστό) Νεοχώρι – Ακράσι και Σταυρός- Βατερά για τα οποία θα μεριμνήσει η Περιφέρεια. Ακόμα σύμφωνα με την κυρία Καλογήρου, πρόβλημα δημιουργήθηκε στο τμήμα του οδικού δικτύου που οδηγεί στον οικισμό του Αγίου Ισιδώρου και ζητήθηκε η συνδρομή της περιφέρειας Αττικής . Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με επιστολή της στην Ρένα Δούρου ζήτησε η περιφέρεια Αττικής να αναλάβει τη δημιουργία δρόμου στο συγκεκριμένο τμήμα στην περιοχή «Κόκκαλα» προϋπολογισμού τριών εκατομμυρίων , διαδικασία που προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης. Η κυρία Δούρου μάλιστα απάντησε θετικά στο αίτημα και την Πέμπτη το θέμα έρχεται στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα