Λέσβος: Σταύρος Τάσσος: «Το ΚΚΕ καταδικάζει κάθε φαινόμενο ρατσισμού και ξενοφοβίας»

10:12 16/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας καταδικάζει κάθε φαινόμενο ρατσισμού και ξενοφοβίας», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, ο οποίος εκλήθη να σχολιάσει τα γεγονότα στο Ωραιόκαστρο, με δεδομένο μάλιστα ότι ο ίδιος εκλέγεται στο νομό Λέσβου, μια περιοχή που έχει δεχτεί τον κύριο όγκο του μεταναστευτικού και προσφυγικού κύματος.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση

του βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρου Τάσσου:

«Τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας είναι στοιχεία συνυφασμένα με το σύστημα στο οποίο ζούμε. Ένα σύστημα που αντιμετωπίζει τον άνθρωπο μόνο ως μονάδα παραγωγής. Όσοι πρόσφυγες και μετανάστες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το σύστημα ως φτηνά εργατικά χέρια θεωρούνται καλοί και αξιοποιήσιμοι. Οι υπόλοιποι θεωρούνται βάρη για το σύστημα που κοιτάζει να απαλλαγεί από αυτούς, είτε εγκλωβίζοντάς τους σε χώρες όπως η Ελλάδα, είτε γυρίζοντάς τους πίσω από εκεί που ήλθαν, παρότι το διεθνές δίκαιο τους δίνει το δικαίωμα επιλογής της χώρας προορισμού. Επίσης κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου κάποιοι εμποδίζονται να προσεγγίσουν χώρες άλλες, εκτός της χώρας από την οποία έφυγαν για να σωθούν. Έτσι καλλιεργούνται στις κοινωνίες τέτοιες αντιλήψεις και φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Εμείς ως ΚΚΕ ζητάμε την πλήρη ένταξη των προσφύγων, των μεταναστών και των παιδιών τους με τους ίδιους όρους που ισχύουν και για όλους τους Έλληνες πολίτες και καταδικάζουμε κάθε φαινόμενο ρατσισμού και ξενοφοβίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα