Λέσβος: Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τους συμβασιούχους

11:29 31/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της και να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους που καλύπτουν υπηρεσίες καθαριότητας , ζητά με ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο Λέσβου μετά από αίτημα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση και συζητήθηκε αυτό το πολύ σοβαρό θέμα στη χθεσινή συνεδρίαση του σώματος. Το Ελεγκτικό Συνέδριο πρόσφατα αποφάσισε ότι είναι παράνομη η ανανέωση των συμβάσεων που γίνεται από το τέλος του 2015, παράνομη και η πληρωμή των εργαζομένων συμβασιούχων

στους ΟΤΑ για δουλειά που ήδη έχουν προσφέρει.

Σύμφωνα με το ψήφισμα του σώματος:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου θεωρεί άδικη την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε παράνομη την ανανέωση των συμβάσεων των 8μηνιτών, παράνομη και την πληρωμή των εργαζομένων για δουλειά που έχουν ήδη προσφέρει.

Καλούμε την κυβέρνηση, και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς , να μη διανοηθούν να ποινικοποιήσουν το μεροκάματο των εργαζομένων. Το δούλεψαν και τα δικαιούνται.

Ζητάμε από την ΚΕΔΕ δια των μελών της, να μη ζητηθεί από κανέναν εργαζόμενο να επιστρέψει τα δεδουλευμένα.

Να μη ζητηθεί από κανέναν εργαζόμενο να επιστρέψει το παραμικρό ποσό.

Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Να μη διανοηθεί να αφήσει τους δήμους και τις υπηρεσίες καθαριότητας γυμνές από προσωπικό. Με νομοθετική παρέμβαση να μονιμοποιήσει εδώ και τώρα το προσωπικό.»

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Keywords
Τυχαία Θέματα