Λέσβος: Παράταση του προγράμματος χορήγησης VISA ζητούν οι ξενοδόχοι της Λέσβου

10:22 5/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την παράταση μέχρι τέλους του χρόνου του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης VISA στους Τούρκους επισκέπτες των νησιών, ζητά από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι στις προηγούμενες τουριστικές περιόδους, ξεκινούσε από τις αρχές Απριλίου (τυπικά από 1ης Απριλίου) το πιλοτικό πρόγραμμα διευκόλυνσης της διαδικασίας χορήγησης θεωρήσεων σε υπηκόους τρίτων Χωρών προερχόμενους απ’ την Τουρκία για τουρισμό. «Κατά το τρέχον έτος το εν λόγω

πρόγραμμα καθυστέρησε δυόμιση μήνες να ξεκινήσει (ξεκίνησε την 17η Ιουνίου), με αποτέλεσμα να χάσουμε (κι απ’ αυτή την αιτία) σημαντικό αριθμό τουριστών, που επαναπροσδιόρισαν τις διακοπές τους σε άλλους προορισμούς» τονίζει στην επιστολή της.

Όπως υποστηρίζει η Ένωση Ξενοδόχων «είναι πλέον εμφανή σε όλους τα τεράστια προβλήματα που τα μέλη μας αντιμετωπίζουν εξ αιτίας του υπερβολικά μεγάλου αριθμού προσφύγων που το νησί μας έχει δεχθεί, άλλωστε αυτά πλέον αποτυπώνονται σε επίσημα στοιχεία. Πρόκειται για προβλήματα που δυστυχώς είναι σχεδόν βέβαιο, πως θα επιδεινωθούν κατά τη χειμερινή περίοδο και στα οποία δε μπορούμε να αντεπεξέλθουμε μόνοι μας». Στην συνέχεια τονίζει ότι «η συνδρομή της Πολιτείας κρίνεται απαραίτητη και όπως έχουμε κατ’ επανάληψη επισημάνει, θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης κι ενίσχυσης των μελών μας, των εργαζομένων μας καθώς κι όλων των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου και των κατοίκων του νησιού μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα