Φ. Γεννηματά: Κόλαση η κατάσταση στη Μόρια

15:51 21/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Επίθεση στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα έκανε από τη Λέσβο η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννήματα. Χαρακτήρισε την κατάσταση στο χοτ σποτ της Μόριας κόλαση ενώ επιτέθηκε και στη ΝΔ καθώς όπως είπε τόσο ο κύριος Τσίπρας όσο και ο κύριος Μητσοτάκης δεν άρθρωσαν λέξη χθες στους ευρωπαίους ηγέτες για την τραγική κατάσταση στα χοτ σποτ

των νησιών.

Η κυρία Γεννηματά το μεσημέρι επισκέφθηκε το ΚΥΤ στη Μόρια όπου ενημερώθηκε από τον διοικητή του κέντρου για την κατάσταση που επικρατεί και στάθηκε ιδιαίτερα στη μονάδα ανηλίκων προσφύγων.

«Είχαμε μία προσφυγική κρίση και η κυβέρνηση την έκανε ανθρωπιστική, έχουν τεράστιες ευθύνες για τα αδιέξοδα που ζει το νησί» είπε η κυρία Γεννηματά σε δηλώσεις της μέσα στο χοτ σποτ.

«Θυσιάζουν τα νησιά για πολιτικές σκοπιμότητες και επιβάλλεται η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών. Κινδυνεύουν χιλιάδες ανήλικα παιδιά μέσα στο ΚΥΤ, συνέχισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλουν οι εργαζόμενοι στις δομές. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των συμφωνιών Τσίπρα για το προσφυγικό αλλά και της ανικανότητας τους να διαχειριστούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια» συμπλήρωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Στη συνέχει η κυρία Γεννηματά επισκέφθηκε την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό όπου συζητήθηκε ιδίως το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα.

Στη Γέρα βρέθηκε ακολούθως η Φώφη Γεννηματά όπου επισκέφθηκε το Μουσείο Βρανά, και ολοκληρώνει την επίσκεψή της στη Λέσβο σήμερα το βράδυ με ομιλία σε πολιτική εκδήλωση σε ξενοδοχείο της Μυτιλήνης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα