Λέσβος: Η «επανάσταση» κράτησε 10 ώρες

18:10 12/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Χωρίς κανένα εμπόδιο μετακινήθηκαν από νωρίς το πρωί μέχρι νωρίς το μεσημέρι τα υπόλοιπα 43 κοντέινερ από το πλοίο Άγιος Αντώνιος στο εμπορικό λιμάνι Μυτιλήνης.

Μετά τη χθεσινή κινητοποίηση του συντονιστικού των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων και του δήμου Λέσβου, να μην επιτρέψουν την αποβίβαση των κοντέινερ που προορίζονται για το χοτ σποτ της Μόριας προκειμένου να αντικαταστήσουν τις καλοκαιρινές σκηνές που διαβιούν οικογένειες με

μικρά παιδιά, και την επαναβεβαίωση της απόφασης αυτής στη συνεδρίαση που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου, η περιφρούρηση της κινητοποίησης έληξε στις 10 χθες το βράδυ αφού κανένας δεν έμεινε για να περιφρουρεί τον αποκλεισμό, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση. Κανένας επίσης δεν υπέγραψε και την απόφαση που όριζε ότι δεν θα επιτραπεί η αποβίβαση αν δε γίνει πρώτα η αποσυμφόρηση. Νωρίς το πρωί έφυγαν και τα οχήματα του δήμου και χωρίς καμία πλέον ενόχληση οι μετακινήθηκαν στο στρατόπεδο της Λάρσου τα κοντέινερ. Από εκεί θα μετακινούνται στο κέντρο της Μόριας όταν ολοκληρώνονται εργασίες τοποθέτησης των βάσεων που απαιτούνται για να στεγάσουν συνολικά 250 πρόσφυγες και μετανάστες. Οι ανάγκες όμως μέσα στο χοτ σποτ είναι πολύ μεγαλύτερες αφού 6,5 χιλιάδες πρόσφυγες συνωστίζονται σε άσχημες συνθήκες ενώ η αποσυμφόρηση συνεχίζεται καθημερινά μεν με αργούς ρυθμούς δε.

Keywords
Τυχαία Θέματα