Λέσβος: Επεισόδια απίστευτης βιαιότητας από ακροδεξιούς-Εκκενώθηκε η πλατεία Σαπφούς από τους πρόσφυγες

12:30 23/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκκενώθηκε η πλατεία Σαπφούς από τους πρόσφυγες μετά από μια οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας. Επεισόδια απίστευτης βιαιότητας εξελίχθηκαν από χθες ο βράδυ μέχρι τις 3:00 το πρωί όπου ακροδεξιά στοιχεία πετούσαν πέτρες, κροτίδες και φωτοβολίδες εναντίον των Αφγανών προσφύγων που διαμαρτύρονταν για 6η μέρα στην πλατεία, και είχαν δημιουργήσει μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τα γυναικόπαιδα. Η αστυνομία απώθησε τους ακροδεξιούς στην πλευρά της προκυμαίας όπου έβαλαν φωτιά σε κάδους

απορριμμάτων και συνέχιζαν να πετούν κροτίδες αλλά και πέτρες στους πρόσφυγες.

Στις 5:00 το πρωί η αστυνομία περικύκλωσε τους πρόσφυγες, απομάκρυνε τους αλληλέγγυους και τα μικρά παιδιά και κρατώντας σε απόσταση τους ακροδεξιούς μετέφερε τους πρόσφυγες στις κλούβες της αστυνομίας.

Η πλατεία εκκενώθηκε και τα συνεργεία καθαριότητας του δήμου ανέλαβαν να αποκαταστήσουν ότι ζημιά προκλήθηκε από τη νύχτα αυτή απίστευτης βιαιότητας. 22 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο οι περισσότεροι με αναπνευστικά πρόβλημα, σε δύο τρεις που είχαν χτυπηθεί με πέτρες τους έγιναν συρραφές ενώ δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί κανείς.

Από την αστυνομία έγιναν προσαγωγές και από τις δύο πλευρές,.

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα