Λέσβος: Χάνουν το 60% της σύνταξης αγρότες που παίρνουν επιδοτήσεις;

13:08 19/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον κίνδυνο να χάσουν το 60% της σύνταξής τους αγρότες που συνεχίζουν να δουλεύουν και να έχουν εισοδήματα από επιδοτήσεις ή άλλα εισοδήματα, αναδεικνύουν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή στον Υπουργό εργασίας , βουλευτές της ΝΔ μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου.

Συγκεκριμένα όπως τονίζουν οι βουλευτές «στο άρθρο 20 του ασφαλιστικού νομοσχεδίου (Ν.4387/2016) που ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, αναφέρεται, ότι θα καταβάλλονται μειωμένες σε ποσοστό 60%, συντάξεις, κύριες και επικουρικές,

σε δικαιούχους, οι οποίοι αναλαμβάνουν εργασία ή αποκτούν ιδιότητα ή δραστηριότητα, που υποχρεωτικώς υπάγεται στην ασφάλιση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.). Η μείωση ισχύει για όλους τους συνταξιούχους λόγω γήρατος του Δημοσίου, καθώς και όλων των φορέων, ταμείων, κλάδων ή λογαριασμών που εντάσσονται στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, για όσο χρόνο απασχολούνται ή διατηρούν την ιδιότητα ή την δραστηριότητα. Είναι προφανές ότι όσοι συνέταξαν τη συγκεκριμένη ρύθμιση, δεν γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν την απασχόληση στον πρωτογενή τομέα» τονίζουν οι βουλευτές και ζητούν διευκρινήσεις για το αν η συγκεκριμένη διάταξη αφορά και τους αγρότες.

«Σε μια τέτοια περίπτωση οι αγρότες συνταξιούχοι είτε θα οδηγηθούν σε οικονομικό αδιέξοδο, είτε κάποιοι θα αναγκαστούν να σταματήσουν την αγροτική δραστηριότητα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αγροτική παραγωγή της χώρας» τονίζουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές. Πάντως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι αγρότες δεν έχουν και πολύ χρόνο στη διάθεσή τους μιας και η προθεσμία αλλαγών και μεταβιβάσεων δικαιωμάτων λήγει στις 31 Μαϊου.

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

The post Λέσβος: Χάνουν το 60% της σύνταξης αγρότες που παίρνουν επιδοτήσεις; appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα