Λέσβος: 1,6 εκ οι ζημιές στα δίκτυα από τη θεομηνία – Ξεκινά η αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας

13:28 6/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

1.600.000 ευρώ είναι η πρώτη εκτίμηση των ζημιών που υπέστησαν δίκτυα ύδρευσης αποχέτευσης και βιολογικοί από την τελευταία θεομηνία όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, χρήματα που πρέπει να αντληθούν από την κυβέρνηση μιας και η ΔΕΥΑΛ δεν μπορεί να ανταποκριθεί ενώ είναι πιθανό το ποσό αυτό να αυξηθεί.

Εκτεταμένες είναι και οι ζημιές στο αγροτικό οδικό δίκτυο και με τροποποίηση του προϋπολογισμού του δήμου, εξοικονομήθηκαν 772.000 ευρώ που θα διατεθούν για την αποκατάσταση ζημιών της αγροτικής οδοποιίας που εξαφανίστηκε σε ορισμένα σημεία

αλλά και μικρών παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο των χωριών που υπέστησαν ζημιές.

Το επόμενο 10ήμερο πρέπει να εγκριθούν οι τεχνικές μελέτες και το συντομότερο δυνατό να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης.

Επίσης ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Λέσβου , της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του πανεπιστημίου Αιγαίου, για τις από κοινού δράσεις, για παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν είτε στον ποταμό Τσικνιά είτε και σε άλλα σημεία του νησιού προκειμένου να προστατευθεί και το οικοσύστημα των περιοχών αυτών αλλά και τις περιουσίες των κατοίκων.

Και ο προϋπολογισμός:

Εν τω μεταξύ μόνο με τις ψήφους του συνδυασμού Γαληνού, πέρασε χθες ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2017, ύψους 67 εκατομμυρίων και το τεχνικό πρόγραμμα, με βολές από την αντιπολίτευση για τον φτωχότερο προϋπολογισμό που έχει κατατεθεί και προχειρότητα στο σχεδιασμό του. Για τρεις λόγους είναι μικρότερος ο προϋπολογισμός κατά έξι εκατομμύρια σε σχέση με πέρυσι απάντησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, α) δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ενταγμένα έργα στο ΕΣΠΑ, β) η ΔΕΥΑΛ εισπράττει πλέον τα έσοδα υδροδότησης από τις δημοτικές ενότητες και όχι ο δήμος και γ) δεν υπάρχουν καθυστερούμενες οφειλές από την κεντρική διοίκηση.

Συζητήθηκε και το τεχνικό δελτίο με διάφορα έργα από όλες τις δημοτικές ενότητες αλλά και μόνο 10.000 ευρώ για το κολυμβητήριο μιας και θα ενταχθεί σε πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων όπως έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση.

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Keywords
Τυχαία Θέματα