ΛΑ.Σ Θεσσαλίας: Ελάχιστοι οι έλεγχοι και τα μέτρα για τον κορονοϊό στις ιδιωτικές κλινικές

10:36 10/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ελάχιστους έως ανύπαρκτους ελέγχους για τον κορονοϊό σε ιδιωτικές κλινικές και οίκους ευγηρίας» καταγγέλει η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, καθώς -όπως υποστηρίζει- τα στοιχεία που ζήτησε από τον Περιφερειάρχη αυτό καταδεικνύουν.

Η ανακοίνωση της ΛΑ.Σ Θεσσαλίας αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Επειδή θεωρούμε σοβαρό το ζήτημα, ως Λαική Συσπείρωση, επανήλθαμε με νέα γραπτή ερώτηση, ζητώντας να της δοθεί εγγράφως απάντηση που να αναφέρει:
Α) Σε ποιες ιδιωτικές κλινικές, οίκους ευγηρίας, βιομηχανίες, Σούπερ Μάρκετ, Ξενοδοχεία-Επισιτιστικές

επιχειρήσεις, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκαν τεστ για τον κορονοϊό και πότε;
Β) Σε πόσα άτομα έγινε ο έλεγχος σε κάθε επιχείρηση;
Γ) Αν διαπιστώθηκε κρούσματα κορονοϊού και αν ναι τι μέτρα πάρθηκαν;
Δ) Αν διαπιστώθηκε τήρηση των μέτρων προφύλαξης των φιλοξενούμενων σε οίκους ευγηρίας, ιδιωτικές κλινικές και των εργαζόμενων από την πλευρά της εργοδοσίας και αν όχι τι μέτρα πάρθηκαν;
Ε) Αν υπάρχει σχέδιο επίταξης ξενοδοχείων, αν χρειασθεί, για να μπορεί να μεταφερθεί ένα μέρος των φιλοξενούμενων σε οίκους ευγηρίας, ιδιωτικές κλινικές και προνοιακά ιδρύματα στην Θεσσαλία;
ΣΤ) Αν υπάρχει σχέδιο επίταξης των δομών της Ιδιωτικής Υγείας, για να μπει σε εφαρμογή σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας στην Θεσσαλία;
Η Λαική Συσπείρωση θα συνεχίσει να διεκδικεί από την Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας, να υλοποιήσει σε συνεργασία με την κυβέρνηση:
– Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στην δημόσια και ιδιωτική Υγεία και Πρόνοια, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα Εργοστάσια, Εργοτάξια, στο Εμπόριο, στην εστίαση, στον τουρισμό, χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων.
– Μέτρα προστασίας των εργαζομένων σε όλους τους τόπους δουλειάς, με όλα τα απαραίτητα μέσα και μέτρα υγείας και ασφάλειας.
– Ειδικά μέτρα και τακτικούς ελέγχους στις ιδιωτικές κλινικές, στους οίκους ευγηρίας και στα προνοιακά ιδρύματα. Άμεσο άνοιγμα κλειστών πτερύγων ή ιδρυμάτων που έχουν κλείσει, για να αποσυμφορηθούν αυτοί οι χώροι.
– Σχέδιο επίταξης ξενοδοχείων αν χρειασθεί, για να μπορεί να μεταφερθεί ένα μέρος των περιθαλπόμενων σε αυτά τα ιδρύματα, για να μην υπάρχει αυτός ο επικίνδυνος συγχρωτισμός και ταυτόχρονα να μπορέσουν να φιλοξενηθούν βαριά ανάπηροι και ηλικιωμένοι που αυτήν τη στιγμή είναι μόνοι τους στα σπίτια τους και αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή οι οικογένειές τους αδυνατούν να τους στηρίξουν. Το κράτος να αναλάβει την ευθύνη της λειτουργίας των δομών του ιδιωτικού τομέα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και να είναι πλήρως ενταγμένος στον κρατικό σχεδιασμό και έλεγχο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
– Σχέδιο επίταξης όλων των δομών της Ιδιωτικής Υγείας και Πρόνοιας, για να μπει σε εφαρμογή σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα