Λαϊκή Συσπείρωση: “Βάλατε υπογραφή να γίνει η Λέσβος δεσμοφύλακας της Ε.Ε.”

21:06 9/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Aπάντηση στους 11 δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής αρχής, στους 3 δημοτικούς συμβούλους της μείζονος «αντιπολίτευσης» και στους 2 δημοτικούς συμβούλους της ελάσσονος «αντιπολίτευσης» καθώς και στο Δήμαρχο Μυτιλήνης, που ψήφισαν υπέρ της δημιουργίας νέας δομής στη Λέσβο, και στην δήλωση την οποία έδωσαν στην δημοσιότητα, δίνει η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Μυτιλήνης.Από κοινού, όπως τονίζει “αισθάνθηκαν την ανάγκη να μας κουνήσουν

το δάχτυλο για τη στάση που κρατήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης (3-2-2021) και δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη με όσο ή όποιο πολιτικό θάρρος διαθέτουν να κοιτάξουν το λαό της Λέσβου κατάματα και να του εξηγήσουν για ποιο λόγο τον κορόιδεψαν και σε τι ακριβώς είπαν το… μεγάλο ΝΑΙ”.

Συνεχίζοντας αναφέρει: “Και είναι αλήθεια επίσης ότι θέλει πολύ θράσος για να παρουσιάσει κανείς το άσπρο ως μαύρο και να κατηγορεί τους συμβούλους που δε συμφωνούν μαζί του για συκοφαντία και υπονόμευση, επικαλούμενος τη «δημοκρατία» και τις «νόμιμες» διαδικασίες, όταν αδιαμφισβήτητα μεθοδεύθηκε μια ολόκληρη διαδικασία έτσι ώστε να σας «βγούνε» τα κουκιά και να πάρετε τα εύσημα από τον Υπουργό σας και από όποιον άλλο εσείς δίνετε αναφορά, τη στιγμή που δεν απαντήσατε σε κανένα αίτημα και ερώτημά μας, όταν κάνατε πως δήθεν δεν ακούτε το ΟΧΙ των τοπικών κοινωνιών. Πιέσατε με τα ψεύτικα διλήμματά σας «Ή Καρά Τεπές ή νέα υπερδομή». Αλλά όσο και να πιέζετε κανείς δεν σας έχει πια εμπιστοσύνη, αφού τον επόμενο κιόλας μήνα μπορεί η νέα υπερδομή να είναι για εσάς μια «μη ρεαλιστική» λύση και να χρειάζεται κι άλλη δομή ή δομές”.

“Κύριοι 16 σύμβουλοι – επισημαίνεται – γνωρίζετε ότι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν είναι ούτε ο κ. Μηταράκης ούτε ο κ. Αθανασίου που παρευρίσκονταν από την αρχή της συνεδρίασης για να επιχειρηματολογήσουν μονόπλευρα προσπαθώντας να μας πείσουν για την… αναγκαιότητα της δομής εγκλωβισμού στο νησί μας. Αφήστε λοιπόν τα επιχειρήματα της πλάκας για δικά μας τάχα κομματικά οφέλη γιατί γελάνε και οι πέτρες ακόμα. Καλά θα κάνετε να πείσετε πρώτα τους εαυτούς σας ότι κάνατε το «σωστό» γιατί εμάς δε μας πείθετε. Τις προτάσεις μας τις γνωρίζετε και τις έχετε. Δεν τις αποδέχεστε γιατί έχετε άλλη πολιτική. Την πολιτική της κυβέρνησης που στηρίζετε και σας στηρίζει και της ΕΕ που είστε θιασώτες. Για εμάς έχετε βάλει την υπογραφή σας στο να γίνει το νησί μας δεσμοφύλακας της ΕΕ, έχετε βάλει την υπογραφή σας στη δημιουργία της νέας υπερδομής – φυλακής 5.000 και παραπάνω εγκλωβισμένων ανθρώπων, έχετε αποδεχτεί την απαίτηση Κυβέρνησης, ΕΕ και Τουρκίας να είναι το νησί μας η φυλακή της Ευρώπης”.

The post Λαϊκή Συσπείρωση: “Βάλατε υπογραφή να γίνει η Λέσβος δεσμοφύλακας της Ε.Ε.” appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα