«ΛΑΕ για τη μάχη ενάντια στην εξαθλίωση των λαών»

12:12 26/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πρόταση της ΛΑΕ για την Ευρώπη των λαών παρουσίασαν στους πολίτες τςη Λέσβου κατά την τριήμερη περιοδεία τους οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη ΛΑΕ Άλκης Αντωνιάδης και Μάνια Μπαρζέφσκι.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παρεχώρησαν την Μεγάλη Πέμπτη στα ΜΜΕ της Λέσβου, παρουσία και του πρώην βουλευτή και νυν υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου με τον «άλλο δρόμο» Γιάννη Ζερδελλή και την συνυποψήφιά του Εύα Μάντζαρη , μίλησαν για την

ανάγκη ενίσχυσης της ΛΑΕ που μαζί με άλλες « δυνάμεις της ανυπότακτης αριστεράς» να αγωνιστούν ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας της ΕΕ που στηρίζουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ. «Μια πολιτική ψήφος καταδίκης των κομμάτων που μας έχουν φέρει μέχρι εδώ. Αλλά και μια θετική ψήφος στη ΛΑΕ για να συγκρουστεί ενάντια στις πολιτικές αυτές» είπε ο κύριος Αντωνιάδης .

«Οι συμφωνίες που έχει υπογράψει η ΕΕ είναι οι συμφωνίες που στραγγαλίζουν το λαό και κάθε κοινωνικό αγαθό, είπε η κυρία Μπαρζέφσκι. Η αριστερά πρέπει να ανασυγκροτηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να αντισταθεί. Είναι η μόνη εναλλακτική απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς και στις πολιτικές που νομιμοποίησαν το ρατσισμό». Η κυρία Μπαρζέφσι μίλησε και για την Ευρώπη φρούριο που από τη μία δημιουργεί προσφυγιά με τους πολέμους και από την άλλη κρατά κλειστα τα σύνορα . Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας από τη μία εξαθλιώνει τους πρόσφυγες και από την άλλη δυσκολεύει και την τοπική κοινωνία αφού είναι μια κατάσταση δύσκολα διαχειρίσιμη.

Η ΛΑΕ είναι υπέρ της Ευρώπης των λαών αλλά αυτή η Ευρώπη δεν μπορεί να έρθει μέσα από αυτή την ΕΕ. Τέλος τόνισε ότι η ΛΑΕ είναι η μόνη αριστερή δύναμη που αγωνίστηκε τόσο πολύ για την συνεννόηση των αριστερών δυνάμεων και η πρόσκληση της ενότητας παραμένει ανοιχτή.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τη σνέντευξη που παραχώρησαν οι Μάνια Μπαρζέφσκι, Γιάννης Ζερδελλής και Άλκης Αντωνιάδης:

The post «ΛΑΕ για τη μάχη ενάντια στην εξαθλίωση των λαών» appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα