Κυβέρνηση και Τσακαλώτος: Όχι στη λήψη νέων μέτρων (video)

23:56 26/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Όχι στη νομοθέτηση μέτρων για μετά τη λήξη του προγράμματος, διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δηλώσεις του μετά τη λήξη του Eurogroup.

Κυβερνητικές πηγές

Από την κυβέρνηση τονίζεται ότι όλοι οι θεσμοί στις δηλώσεις τους αναγνωρίζουν την εξαιρετικά καλή πορεία οικονομικών στοιχείων και δημοσίων εσόδων, το οποίο ενισχύει τις θέσεις μας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για παράλογες απαιτήσεις. Το ΔΝΤ επιμένει για νομοθέτηση μετρων για μετά τη λήξη του

προγράμματος, αλλά το Μαξίμου απορρίπτει κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο. Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν για το ΔΝΤ και την έκθεση που διέρρευσε, ότι το ΔΝΤ απορρίπτοντας και τη θέση Σόμπλε για πρωτογενή πλεονάσματα είτε ετοιμάζεται να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στο Βερολίνο για μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους και βαθύτερο κούρεμα, ή ετοιμάζει το έδαφος για αποχώρηση τουλάχιστον από το χρηματοδοτικό σκέλος του προγράμματος. Τα περί μίας ενιαίας γραμμής των θεσμών δεν ισχύουν, τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές σημειώνοντας ότι έγιναν βολιδοσκοπήσεις και συζητήσεις. Οι παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ απορρίφθηκαν από τον Τσακαλώτο.

Η κυβέρνηση συνεχίζει διαβουλεύσεις από την Παρασκευή για προωθητική τομή για να υπάρξει συμφωνία.

Πάντως, το κλίμα που αποτυπώνεται είναι ότι όλοι κινούνται στη λογική στη σύντομη ολοκλήρωση εκκκρεμοτήτων γιατί το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης κρίσης σε κρίσιμη καμπή για Ευρώπη προβληματίζει όλα τα μέρη.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ο υπουργός Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup αναφέρθηκε στις απαιτήσεις του ΔΝΤ σχετικά με την εκ των προτέρων θεσμοθέτηση μέτρων. «Έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα και δεν είναι απαραίτητη η λήψη νέων μέτρων. Αυτό υπερβαίνει το ευρωπαϊκό πλαίσιο της Δημοκρατίας».

«Η Ελλάδα δεν απασχόλησε μεγάλο τμήμα της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup. Είχαμε κάποιες συναντήσεις νωρίτερα και στο πλαίσιο του Eurogroup, αλλά και των συναντήσεων αυτών, βρέθηκε σε μεγάλο βαθμό κοινός τόπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα