Κυβέρνηση και Κομισιόν πιο κοντά σε συμβιβασμό στα εργασιακά

10:41 30/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το υπουργείο Εργασίας ήλθαν ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για τα εργασιακά μετά την χθεσινή συνάντηση του επίτροπου κ. Μοσκοβισί με την αρμόδια υπουργό Εφη Αχτσιόγλου. Ενα τέτοιο ντιλ θα διευκολύνει την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο πριν το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου στο μέτρο που το ΔΝΤ δεν φέρει αντιρρήσεις.

Ο συμβιβασμός περιλαμβάνει υποχώρηση της ελληνικής πλευράς στο θέμα των ομαδικών απολύσεων με κατάργηση του υπουργικού βέτο και υποχώρηση της Κομισιόν στο θέμα

της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων και την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης για τον εργαζόμενο σε περίπτωση κλαδικής και επιχειρησιακής σύμβασης ή επιχειρησιακής και ατομικής.

Η κ. Αχτσιόγλου εμφάνισε πίνακες του ΟΟΣΑ που δείχνουν ότι η προστασία των Ελλήνων εργαζομένων γενικότερα και η προστασία από τις ομαδικές απολύσεις ειδικότερα υπολείπεται του μέσου όρου στην Ευρώπη. Το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και η Ιταλία παρέχουν την μεγαλύτερη προστασία από τις ομαδικές απολύσεις.

Η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μεταβαίνει στις Βρυξέλλες προκειμένου να έχει σειρά επαφών με πολιτικές δυνάμεις στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η Εφη Αχτσιόγλου θα ενημερώσει για τις ελληνικές θέσεις στα εργασιακά με κύριο επιχείρημα ότι οι όποιες αλλαγές πρέπει να βασίζονται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Σήμερα η κ. Αχτσιόγλου θα συναντηθεί με την Αντιπρόεδρο των Πρασίνων Ska Keller και ευρωβουλευτές του κόμματος.

Σχετικές ειδήσεις: Μοσκοβισί στην ΕΡΤ: Στο Eurogroup θα αρχίσουμε να συζητάμε για το χρέος (video)
Επιδίωξη για τεχνική συμφωνία χωρίς νέα μέτρα – Εργασιακά: Αναζήτηση κοινού τόπου (video)

ΠΗΓΗ: ert.gr, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα