Κυριάκος Γιαξής: Ακόμα ένα «λιοντάρι» στον ΠΑΟΚ

21:42 4/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Σερραϊκού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια ο Κυριάκος Γιαξής είναι από σήμερα παίκτης του ΠΑΟΚ.

Ο 17χρονος ποδοσφαιριστής που αναδείχθηκε από τα τμήματα υποδομής του Πανσερραϊκού και στις 21 Μαΐου 2017 έκανε το ντεμπούτο του με την κόκκινη φανέλα στη Football league σε ηλικία 16 ετών (συνολικά 12 συμμετοχές

στο πρωτάθλημα και μία στο κύπελλο) ανακοινώθηκε σήμερα από τον ΠΑΟΚ κι ο Πανσερραϊκός λόγω του υποβιβασμού του και της κατάστασης που βρίσκεται έχασε ακόμα ένα περιουσιακό του στοιχείο κι ένα μεγάλο ταλέντο που ήταν και αρχηγός της Μικτής ομάδας της Ε.Π.Σ. Σερρών που είχε κατακτήσει πέρυσι το πρωτάθλημα.


Βασικός στα τελευταία παιχνίδια του Πανσερραϊκού ο Κυριάκος Γιαξής

Μάλιστα ο Κυριάκος Γιαξής, που είναι και εξαιρετικός χαρακτήρας, είχε υπογράψει τον Απρίλιο του 2017 επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Πανσερραϊκό το οποίο όμως δεν ισχύει μετά τον υποβιβασμό της ομάδας στη Γ εθνική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Κυριάκου Γιαξή από τον Πανσερραϊκό με ελεύθερη μεταγραφή.

Ο νεαρός άσος υπέγραψε συμβόλαιο με τον Δικέφαλο μέχρι το 2021 και θα ενταχθεί στην Κ20 της ομάδας.

Κυριάκος Γιαξής

Γεννήθηκε στις Σέρρες στις 3 Απριλίου του 2001 και από πολύ μικρός εντάχθηκε στην θυγατρική ομάδα του Πανσερραϊκού, τον Πήγασο Σερρών. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις στο τοπικό πρωτάθλημα, όσο και με την φανέλα της Μικτής της ΕΠΣ Σερρών, με την οποία κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα, όντας μάλιστα αρχηγός, του έδωσαν προαγωγή στην μεγάλη ομάδα του Πανσερραϊκού με την οποία την περασμένη σεζόν πραγματοποίησε 13 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της Football League.

Παράλληλα ο Γιαξής κλήθηκε και στην Εθνική Παίδων και πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις. Αγωνίζεται στον χώρο της μεσαίας γραμμής, συμμετέχοντας τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι της ομάδας και θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μετά τον υποβιβασμό του Πανσερραϊκού στην τρίτη εθνική κατηγορία ο νεαρός άσος έμεινε ελεύθερος και παρά το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων, εντός και εκτός χώρας, εκείνος αποφάσισε να ντυθεί στα ασπρόμαυρα.

Καλώς ήρθες Κυριάκο!»

Νίκος Αραμπατζής και Χρήστος Μελίσσης όταν ήρθαν στις Σέρρες να αντιμετωπίσουν τον Πανσερραϊκό και πήραν ανθοδέσμη από τους οργανωμένους φιλάθλους (στις 07.11.2006 Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ για το κύπελλο).

Τα «λιοντάρια» και οι Σερραίοι που πήγαν στον ΠΑΟΚ

Ο πρώτος που έκανε τη διαδρομή Σέρρες-Τούμπα ήταν ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα Σερρών Απόστολος Πρόγιος που το 1959 πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ ενώ διετέλεσε και προπονητής στον δικέφαλο την περίοδο 1974-75 για οχτώ ματς (διαδέχθηκε στον Λες Σάνον και παρέδωσε την σκυτάλη στον Λόραντ). Την εστία του ΠΑΟΚ υπερασπίστηκαν τη δεκαετία του 60 και ο Σερραίοι Στέλιος Χριστοδούλου και Τάκης Μουσελεμίδης (Απόλλων Σερρών) ενώ Σερραίοι ήταν και οι Κώστας Ιωσηφίδης (από Βυρώνεια) Στέφανος και Βασίλης Μπορμπόκης (από Μητρούσι) που αγωνίστηκαν με τα χρώματα του ΠΑΟΚ.

Ο Μλάντεν Φορτούλα αγωνίστηκε την περίοδο 1974-75 (34 συμμετοχές) στον Πανσερραϊκό και στη συνέχεια μεταπήδησε στον ΠΑΟΚ.

Ο Μλάντεν Φορτούλα αγωνίστηκε την περίοδο 1974-75 (34 συμμετοχές) στον Πανσερραϊκό και στη συνέχεια μεταπήδησε στον ΠΑΟΚ.

Ο Χρήστος Μελλίσης αγωνίστηκε για πέντε χρόνια με τη φανέλα του Πανσερραϊκού

Ο Μάκης Χάβος μετά από τρεις «γεμάτες» χρονιές στον Πανσερραϊκό πήγε το 1992 στον «δικέφαλο του βορρά», ο Νίκος Αραμπατζής τον Ιανουάριο του 2006 πήρε μεταγραφή από τα «λιοντάρια» στον ΠΑΟΚ όπως και ο Χρήστος Μελίσσης τον Ιανουάριο του 2006 και μετά από πέντε χρόνια στη Σερραϊκή ομάδα.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης συνέχισε την παράδοση που έχει το Μητρούσι και το 2011 έβγαλε τα κόκκινα για να φορέσει τα ασπρόμαυρα.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης συνέχισε την παράδοση που έχει το Μητρούσι και το 2011 έβγαλε τα κόκκινα για να φορέσει τα ασπρόμαυρα.

Στις 27.10.2009 ο Στέφανος Αθανασιάδης είχε σκοράρει στο 3-1 επί του Ολυμπιακού για το κύπελλο Ελλάδος.

Από τον ΠΑΟΚ στον Πανσερραϊκό

Αντίστροφο δρομολόγιο έκανε ο τερματοφύλακας Διαμαντής Μηλίνης το 1977 όταν πήρε μεταγραφή από τον ΠΑΟΚ στον Πανσερραϊκό. Το 2001 ο Δημήτρης Ορφανός μεταπήδησε από τον ΠΑΟΚ στον Πανσερραϊκό όπως και οι Γιάννης Βοσκόπουλος και Κώστας Μανουσαρίδης το 2007 που έκαναν το ίδιο δρομολόγιο. Ο Στέφανος Αθανασιάδης δόθηκε δανεικός στον Πανσερραϊκό το 2009 και είχε σημαντική συμβολή στην άνοδο με 23 αγώνες και 4 γκολ. Ο Φώτης Κουτζαβασίλης το 2011 ήρθε στον Πανσερραϊκό από τον ΠΑΟΚ όπως και ο Πάβλι Βανγκέλι το 2005. Από τον ΠΑΟΚ ήρθε και ο Σταύρος Τσουλάκος το 2007 ενώ τα τελευταία χρόνια ο Πανσερραϊκός πήρε πολλούς δανεικούς από τον ΠΑΟΚ όπως τους Τιμόθεο Τσελεπίδη, Στέλιο Πόζογλου, Γιώργο Κάκκο, Γιώργο Κτιστόπουλο, Στέλιο Ποζατζίδη και Αριστοτέλη Παναγιωτίδη.

Ο Χρήστος Μελλίσης στην παρουσίαση του από τον ΠΑΟΚΠρώτο γκολ του Νίκου Αραμπατζή με τον ΠΑΟΚ στις 07.11.2006 κόντρα στον Πανσερραϊκό για το κύπελλο στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών (0-1).Ο Νίκος Αραμπατζής με τη φανέλα του Πανσερραϊκού

Φώτο: eurokinissi.gr

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα