Κυρ. Μητσοτάκης: Καθιέρωση υφυπουργού και Εθνικού Συμβουλίου Ψηφιακής Πολιτικής (video)

16:53 12/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Δεν φαίνεται να έχουμε πλήρη αίσθηση των πραγματικών ψηφιακών μας δυνατοτήτων» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Μέγαρο Μουσικής, στη διάρκεια του συνεδρίου του ΣΕΒ με θέμα: «Ψηφιακή Στρατηγική της Ελλάδας – Ο Δρόμος για την Ανάπτυξη».

[iframe src=»

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι έχει συγκροτημένο σχέδιο, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της χώρας μας στην ψηφιακή πολιτική, καθώς, ακόμα και συγκρινόμενη με την Πορτογαλία, που είναι σε αντίστοιχη

οικονομική κατάσταση, η Ελλάδα βρίσκεται σε δυσμενέστερη θέση και συγκεκριμένα, στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.

Υπέρ της καθιέρωσης υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής καθώς και Εθνικού Συμβουλίου Ψηφιακής Πολιτικής τάχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Θεόδωρο Φέσσα.

«Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε στείρα αντιπολίτευση, έχουμε πολλά πεδία αντιπαράθεσης», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά πρόσθεσε ότι δεν διαπιστώνει πρόθεση από την πλευρά της κυβέρνησης. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι πρέπει να ορισθεί υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής που δεν θα είναι πολιτικός, αλλά από την αγορά και θα έχει στην αρμοδιότητά του τη Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής. Παράλληλα, θα πρέπει να ενοποιηθούν οι διάσπαρτες δομές. Τώρα, σημείωσε, υπάρχει σύγχυση, καθώς υπάρχει η Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής που υπάγεται στον πρωθυπουργό, υπάρχει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και υπάρχουν και αρμοδιότητες στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί το Δημόσιο και οι σχέσεις του με τους πολίτες. Θα πρέπει να υπάρχει ένας ψηφιακός αριθμός, που θα ακολουθεί τον πολίτη από τη στιγμή που γενιέται και σε όλη του τη ζωή. Να προχωρήσουμε στην έκδοση ψηφιακής ταυτότητας. Η επόμενη ταυτότητα, υποστήριξε, θα έχει ψηφιακά χαρακτηριστικά, θα δίνει τη δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής. Αυτό έπρεπε να γίνει χθες, ώστε ο πολίτης να εξασφαλίζει ασφαλή διασύνδεση με το Δημόσιο, συμπλήρωσε.

Ο αρχηγός της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα ή και της εκχώρησης δημοσίων υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα. Ως παράδειγμα έφερε τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων. Ως δεύτερο παράδειγμα έφερε το σύστημα εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους, που, επίσης, θα μπορούσαν να δοθούν σε ιδιωτική εταιρεία.

Ακόμη, επέμεινε ότι το Δημόσιο δεν θα έπρεπε να έχει καθαρίστριες και σχολικούς φύλακες που θα μπορούσαν να δοθούν στον ιδιωτικό τομέα. Ανθρώπους, υποστήριξε, που το κράτος τούς κρατά όμηρους, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που ακυρώνουν τα δικαστήρια.

Μιλώντας για την εκπαίδευση, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «είναι απόλυτως απαραίτητο να διδάσκουμε προγραμματισμό στα σχολεία. Ο προγραμματισμός είναι γλώσσα, ο ψηφιακός κόσμος θα είναι η πραγματικότητα των νέων παιδιών. Οι δεξιότητες αυτές θα είναι απαραίτητες σε έναν κόσμο που δεν φανταζόμαστε με τι ταχύτητα αλλάζει». Τάχθηκε υπέρ της διά βίου μάθησης και της ψηφιακής κατάρτισης. «Εγώ δεν ξεκίνησα για να γίνω πολιτικός και δεν φιλοδοξώ να μείνω. Μετά την πολιτική υπάρχει και μία άλλη ζωή», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Γιάννης Τρουπής
Σχετική είδηση:Με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο συναντήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα