Κυρ. Μητσοτάκης: Από σήμερα μηδενίζεται για την μεσαία τάξη ο φόρος γονικής παροχής

11:47 1/10/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Από σήμερα μηδενίζεται για την μεσαία τάξη ο φόρος γονικής παροχής, αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προσθέτει ότι «οι γονείς δεν χρειάζεται να ξαναπληρώσουν για να μεταβιβάσουν όσα δημιούργησαν στα παιδιά τους. Για ακίνητα αλλά και χρήματα ο φόρος που θα πλήρωναν προστίθεται στην στήριξη που δίνουν στη νεότερη γενιά. Και τα παιδιά τους θα μπορούν να αξιοποιήσουν την περιουσία που με κόπο έφτιαξαν οι γονείς τους».

Η ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη:

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, δωρεές και γονικές παροχές, οι οποίες συστήνονται από

την 1η Οκτωβρίου 2021 θα είναι αφορολόγητες έως και 800.000 ευρώ, αφορούν τις ακόλουθες κατηγορίες δικαιούχων:

Σύζυγο του κληρονομούμενου.Πρόσωπο το οποίο έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με τον κληρονομούμενο και το οποίο λύθηκε με τον θάνατο αυτού, εφόσον η συμβίωση είχε διάρκεια τουλάχιστον 2 ετών.Κατιόντες πρώτου βαθμού (τέκνα από νόμιμο γάμο, τέκνα χωρίς γάμο έναντι της μητέρας, τέκνα αναγνωρισθέντα εκούσια ή δικαστικά έναντι του πατέρα, τέκνα νομιμοποιηθέντα με επιγενόμενο γάμο ή δικαστικά έναντι και των δύο γονέων).Κατιόντες εξ αίματος δεύτερου βαθμού (παππούδες, εγγόνια).Ανιόντες εξ αίματος πρώτου βαθμού.

Σχετικό Άρθρο: Αφορολόγητες από σήμερα 1η Οκτωβρίου οι γονικές παροχές και οι δωρεές μέχρι 800.000 ευρώ

www.ertnews.gr



Το άρθρο Κυρ. Μητσοτάκης: Από σήμερα μηδενίζεται για την μεσαία τάξη ο φόρος γονικής παροχής εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα